Хакери знову зламали комп'ютери виборчого штабу Клінтон - ЗМІ

Хакери знову зламали комп'ютери виборчого штабу Клінтон - ЗМІ

30 Липня 2016
1243
30 Липня 2016
14:04

Хакери знову зламали комп'ютери виборчого штабу Клінтон - ЗМІ

1243
Комп'ютерну мережу, якою користується виборчий штаб кандидатки у президенти США від Демократичної партії Гіларі Клінтон, було зламано.
Хакери знову зламали комп'ютери виборчого штабу Клінтон - ЗМІ
Хакери знову зламали комп'ютери виборчого штабу Клінтон - ЗМІ

Про це повідомляє ВВС з посиланням на американські ЗМІ.

Це вже третя хакерська атака на американських демократів. На початку тижня повідомлялося, що хакери атакували сервери Національного комітету Демократичної партії. 28 липня преса повідомила, що ФБР розслідує і злам мереж комітету Демпартії із виборів до Конгресу (DCCC), який збирає гроші для демократів-кандидатів у конгресмени.

У виборчому штабі Гіларі Клінтон припустили, що до атак можуть бути причетні російські хакери, які, буцім-то, намагалися знайти інформацію, що дискредитує демократів, і у такий спосіб допомогти кампанії іншого кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа.

У Кремлі заявили, що ці звинувачення безґрунтовні, що Росія не втручається у внутрішню політику США.

29 липня у штабі Гіларі Клінтон повідомили, після останнього нападу хакери отримали доступ до програми, що використовується для аналізу даних. Проте, як повідомив прес-секретар кандидатки в президенти Нік Мерілл, «внутрішні системи» мережі не були зламані. Інцидент розслідує ФБР.

Нагадаємо, 22 липня сайт WikiLeaks оприлюднив електронні листи Демократичної партії, які потрапили у відкритий доступ в результаті хакерської атаки.

Листи свідчать, що Національний комітет під час праймеріз таємно надавав більшу перевагу Гіларі Клінтон як кандидату на посаду президента США, ніж Барні Сандерсу, хоча мав зберігати нейтральність. Демократична партія США вибачилася перед сенатором Берні Сандерсом після публікації листування партійного керівництва.

Крім того, у відкритий доступ потрапили і аналітичні записки про суперника пані Клінтон - кандидата від республіканців Дональда Трампа.

Через опубліковані на Wikileaks листи голова Демократичної партії США Деббі Вассерман-Шульц оголосила про свою відставку.

Фото: REUTERS

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1243
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду