Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики

Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики

29 Липня 2016
1620
29 Липня 2016
15:25

Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики

1620
У Черкасах, в рамках Літнього табору для громадянських журналістів і блогерів з України та закордону, відбулася дискусія щодо дотримання професійних стандартів журналістики
Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики
Громадські журналісти та блогери у Черкасах поговорили про стандарти журналістики

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

В дискусії «Авторська журналістика чи суворе дотримання журналістських стандартів: як громадянському журналісту не стати пропагандистом» взяли участь 40 журналістів з України, Грузії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Киргизстану, Республіки Молдови. Захід, який організувала  Deutsche Welle Academy, відкрився 27 липня та триватиме до 31 липня.

У дискусії також взяв участь і перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко. Він, зокрема, наголосив на необхідності громадянським журналістам працювати за стандартами.

«Якщо медіапродукт  має форму журналістського матеріалу, то він повинен відповідати професійним стандартам», – наголосив пан Томіленко.

Він зауважив, що внинішніх умовах журналістам, особливо регіональних ЗМІ, працювати важко, адже вони не були готові до подій в країні. Тому на часі – постійний обмін досвідом і професіоналізація, і якраз співпраця громадянських журналістів з традиційними ЗМІ може посприяти досягненню певного балансу.

Керівник напрямку медіакомунікацій Українського католицького університету Вікторія Романюк зазначила, що порушення стандартів нині актуальне для всієї журналістики в Україні, тому важливо шукати шляхи вирішення проблеми і вони, насамперед, на рівні самоцензури, дотримання етики.

«Ця проблема не вирішиться за день, потрібно багато часу. Але, зрештою, виробляться якісь правила», – сказала пані Романюк.

За словами експертів, треба виходити з інтересів аудиторії.

Керівник проекту «Накипело» Наталія Курдюкова зазначила, що громадянській журналістиці можна довіряти більше, ніж «традиційній», адже ЗМІ в більшості належать політикам чи олігархам, натомість як громадянські журналісти – ні від кого не залежні.

Журналістка Ануна Букія з Грузії зазначила: важливо щоб аудиторія розуміла, який саме ЗМІ поширює інформацію, хто за ним стоїть. Адже дуже багато медіа є відверто пропагандистськими, а широкий загал про це навіть не здогадується. Тому, як вважає журналістка, важливо виховувати культуру сприйняття інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1620
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду