На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я

На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я

28 Липня 2016
2050
28 Липня 2016
13:25

На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я

2050
Одеський активіст Михайло Голубєв наводить свідчення мешканця одного з прикордонних із Придністров'ям (так звана «Придністровська Молдавська республіка» - ПМР) районів Одеської області, який скаржиться на засилля російської телепропаганди з території ПМР.
На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я
На Одещині деякі райони приймають російські канали з території Придністров’я

Про це Михайло Голубєв повідомив у своєму Facebook.

За його словами, складна ситуація з українським мовлення склалася у прикордонних з Придністров'ям районах Одещини – Великомихайлівському та Захарівському.

«У самій Великомихайлівці - кабельне телебачення. А в населених пунктах, таких як Великокомарівка, Велікопоское, Слов'яносербка, Гребеники та інших - тільки ефірне. Український "аналог "- нестійкий з поганим якістю, або ж взагалі немає покриття», - так описує активіст ситуацію.

«Цифрове» теелбачення (Т2) поки відсутнє, встановлений в Ширяєвому ретранслятор до віддалених населених пунктів не дістає. Навіть в райцентрі Великомихайлівці нестійкий сигнал Т2.

«Однак, Тирасполь транслює прекрасного якості "цифру" – в основному  російські канали, ПМР і кілька каналів Молдови. Іноді транслюють "Інтер", але вибірково. Волосся дибки стає від російських передач! А місцеве населення - в основному пенсіонери, і все це приймають за чисту монету. Переконати важко , а часто і неможливо. Такі справи. Покрити б всю цю територію Т2, та ще пенсіонерам безкоштовно приймачі підключити - було б здорово. А якби і Придністров'я могло приймати - ми багато виграли б. Але нашим чиновникам не до цього», - пише активіст.

Нагадаємо,  22 квітня члени робочої групи Нацради проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає. Ситуація виникла після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

17 червня Сергій Костинський презентував стратегію розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення та територію Криму протягом 2016-2017 років, до якої входять перспективні проекти з розвитку телерадіомовлення на території області. Один із напрямків проекту – якісне збільшення рівня покриття території Херсонської області аналоговим та цифровим ефірним мовленням, ліквідація «білих плям» телерадіомовлення.

Фото: odesa.depo.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2050
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду