Об’єднання українців у Польщі вимагає від NewsOne спростування коментаря Ганни Герман

Об’єднання українців у Польщі вимагає від NewsOne спростування коментаря Ганни Герман

26 Липня 2016
2112
26 Липня 2016
11:50

Об’єднання українців у Польщі вимагає від NewsOne спростування коментаря Ганни Герман

2112
Об’єднання українців у Польщі заявляє, що колишня народна депутатка від Партії регіонів Ганна Герман у програмі «Субъективные итоги недели» каналу NewsOne в коментарі з приводу прийняття Сеймом Республіки Польща (РП) заяви про геноцид поляків на Волині допустилась поширення неправди.
Об’єднання українців у Польщі вимагає від NewsOne спростування коментаря Ганни Герман
Об’єднання українців у Польщі вимагає від NewsOne спростування коментаря Ганни Герман

Про це йдеться у заяві Об’єднання українців у Польщі, повідомляє «Еспресо».

«Твердячи, що у прийнятті заяви не змогли протиставитися й проголосували проти навіть українці, які є в Сеймі, було проілюстровано відеоматеріал з Сейму з 17 лютого 2014 року, тобто з попереднього скликання польського парламенту, на якому представлено, між іншим, тодішнього депутата – українця Мирона Сича», - говориться в заяві.

У заяві зазначається, що зараз у парламенті Польщі немає жодного представника української громади. Мирон Сич зараз є віце-маршалком Вармінсько-Мазурського воєводства, він був депутатом двох попередніх скликань Cейму РП, у 2007–2011 та 2011–2015 роках.

Об’єднання українців у Польщі зазначає, що Мирон Сич під час виконання мандату депутата Сейму від партії Громадянська Платформа усіляко намагався сприяти добросусідським контактам Польщі та України, зміцнювати позитивний імідж України й українців у Польщі. 

В об’єднанні нагадали, що У 2013 році, коли група 148-ми депутатів Партії регіонів та Компартії звернулась з закликом до Сейму та Сенату РП, щоб прийняли заяву про геноцид на Волині, саме Мирон Сич своєю однозначною поставою та працею серед депутатів зірвав цю антиукраїнську схему і, що Ганна Герман повинна це добре пам’ятати, тому що в той час була важливим політиком Партії регіонів.

Об’єднання українців у Польщі підкреслює, що екс-нардепка повинна також пам’ятати дії колишнього депутата Партії регіонів, зараз громадянина Росії Вадима Колесниченка, який приїздив у 2013 році в 70-і роковини Волинської різні до Польщі та домагався прийняття польським парламентом заяви про геноцид поляків. У заяві йдеться, що пан Колесниченко тоді тісно співпрацював в Польщі з найбільш одіозними антиукраїнськими політиками та провокаторами.

«У важкий для України момент агресії з боку Росії та активізації у всіх країнах ЄС антиукраїнських середовищ, звертаємось з закликом, перш за все, до керівництва каналу NewsOne та до всіх українських ЗМІ не поширювати неправду про роль і місце в зміцненні позитивного іміджу України в світі українців, що проживають поза її межами або є активними проукраїнськими лобістами як громадяни інших країн. Вимагаємо також, щоб канал NewsOne спростував неправдиву інформацію і вибачився перед Мироном Сичем та українською громадою у Польщі», - резюмується у заяві.

Читайте також на «Детектор медіа» статтю Гали Скляревської «Песни мира и любви от Анны Герман» на канале NewsOne: Экс-народный депутат и советник президента Януковича по субботам проповедует понимание, мир и единение в программе "Субьективные итоги дня"».

На фото - Ганна Герман на каналі NewsOne

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду