У комп’ютері 18-річного «мюнхенського стрілка» знайшли «маніфест»

У комп’ютері 18-річного «мюнхенського стрілка» знайшли «маніфест»

24 Липня 2016
1211
24 Липня 2016
19:00

У комп’ютері 18-річного «мюнхенського стрілка» знайшли «маніфест»

1211
Вісімнадцятирічний німець іранського походження Алі Давид Сонболи, який 22 липня в Мюнхені вбив дев'ять осіб і поранив десятки, був шанувальников комп'ютерних ігор та готувався до атаки протягом року.
У комп’ютері 18-річного «мюнхенського стрілка» знайшли «маніфест»
У комп’ютері 18-річного «мюнхенського стрілка» знайшли «маніфест»

Про це повідомляє DW з посиланням на главу баварського відомства у кримінальних справах Роберта Хаймбергера.

За його словами, задовго до злочину молодий чоловік виїжджав на місце розправи і робив знімки місцевості.

Крім того, поліція знайшла в комп'ютері злочинця «маніфест», який пояснює його дії. Хаймбергер зазначив, що нападник був завзятим шанувальником комп'ютерних ігор-шутерів, які ведуться від першої особи. За інформацією правоохоронців, його батьки, як і раніше не готові давати свідчення.

Зазначається, що поліції також стало відомо, що Сонболі придбав пістолет через мережу Darknet – «темну зону» інтернету, в яку можна зайти лише за допомогою спеціального програмного забезпечення. Нею часто користуються в протизаконних цілях – зокрема, для покупки зброї, наркотиків чи дитячої порнографії.

За словами Хаймбергера, пістолет, з якого велася стрілянина, був раніше перероблений в бутафорський, проте пізніше – знову в придатний для стрільби.

Крім цього, повідомляється, що на зброї було встановлене пристрілювальне клеймо 2014 року, а також контрольний знак, зроблений в Словаччині.

Разом з тим поліція повідомила, що з дев'яти жертв вбивці двоє є громадянами Німеччини, троє мають турецьке походження, троє приїхали з Угорщини, Греції та Косова, національність ще одного вбитого поки не встановлена. Вік загиблих – від 14 до 45 років.

Число поранених, за скоригованими даними на 24 липня, становило 35 людей. Всього злочинець зробив зі свого пістолета 57 пострілів. Відомство з кримінальних справ Баварії зазначило, що нападник не вибирав своїх жертв.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ оприлюднили фото 18-річного хлопця, який 22 липня влаштував стрілянину у торговому центрі Мюнхена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду