У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів

У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів

22 Липня 2016
1352
22 Липня 2016
18:45

У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів

1352
«Прокуратура» анексованого Росією Севастополя звернулася до суду з метою блокування доступу до спеціальних сайтів-анонімайзерів, через які можна заходити вже на заблоковані сайти
У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів
У Криму хочуть заблокувати дев’ять сайтів-анонімайзерів

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«В ході моніторингу виявлені дев’ять сайтів-анонімайзерів, які надають доступ до заблокованих сайтів, що містять матеріали екстремістського характеру, які спрямовані на розпалювання соціальної, расової і релігійної ворожнечі»,  зазначили у відомстві.

У зв’язку з цим, як пише видання, «прокуратурою» району до Гагарінського районного суду подано дев’ять позовних заяв про визнання інформації,  що розміщена на виявлених сайтах-анонімайзерах, забороненою до розповсюдження на території Російської Федерації з метою подальшого блокування доступу до неї.

На території анексованого Криму за заявами «прокуратури» вже заблоковані десятки сайтів, не тільки новинних, але, як запевняють «правоохоронці», і тих, що містять інформацію про азартні ігри,  курильні суміші і тому подібне.

Сайт-анонімайзер, як стверджують фахівці, можна створити за кілька годин.

Нагадаємо, нещодавно Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій РФ (Роскомнагляд) внесла до реєстру забороненої на території Росії інформації сайт української версії журналу Forbes.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Фото: "Крим.Реалії"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1352
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду