Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ

Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ

20 Липня 2016
2420
20 Липня 2016
16:24

Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ

2420
У 21% новин регіональних інтернет-ЗМІ джерелом інформації є прес-релізи і лише в 17% — власні кореспонденти. Такі результати моніторингу інтернет-видань у десяти регіонах України, який провів Інститут масової інформації (ІМІ).
Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ
Кожна п’ята новина в регіональних онлайн-ЗМІ – переписаний прес-реліз – ІМІ

Про це повідомляє Інститут масової інформації в своєму прес-релізі.

За даними досліджень ІМІ, найбільше інформації з прес-релізів отримують в Ужгороді — 42%, Чернівцях — 31% та Запоріжжі — 27%, найменше — у Полтаві (6%) та Херсоні (7%).

При цьому, як зазначено, не використовуються взагалі як джерела інформації іноземні ЗМІ, зокрема і російські, та анонімні джерела інформації. Лише в 1% новин джерелом інформації є очевидці, а у 2% — експерти.

«Серед інших джерел інформації є також сайти офіційних структур (10%), офіційні особи (10%) та інші місцеві ЗМІ (10%). У 8% випадків ЗМІ взагалі не вказує джерело інформації, тобто в цих новинах порушений стандарт достовірності, а ще в 6% випадків джерелом інформації є соціальні мережі», – повідомляє ІМІ.

Детальніше про розподіл джерел інформації за регіонами — на інфографіці від ІМІ.

Моніторинг провів Інститут масової інформації за підтримки програми МАТРА Посольства Нідерландів в Україні.

В рамках моніторингу досліджували джерела інформації всіх новин, що вийшли з 20 по 26 червня включно в новинній стрічці 30 регіональних інтернет-видань з десяти регіонів України (Вінниця: «20 хвилин», «Вінниця-Інфо», «Власно-Інфо»; Дніпро: gorod.dp.ua, 056.ua, 0564.ua; Запоріжжя: 061.ua, zabor.zp.ua, golos.zp.ua; Луцьк: «Волинські новини», «ВолиньPost», «Волинське агенство розслідувань»; Одеса: «Думская», «Таймер», 048.ua; Ужгород: «Закарпаття онлайн», «Мукачево.нет», «ПроЗахід»; Полтава: poltava.to, poltava.today, «Трибуна»; Харків: «Статус Кво», 057.ua, «Городской дозор»; Херсон: «Херсонські вісті», «Херсонці», «Херсонські факти»; Чернівці: molbuk.ua, bukinfo.com.ua, pogliad.ua).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду