Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»

Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»

14 Липня 2016
1156
14 Липня 2016
14:54

Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»

1156
У Херсоні вдруге за останні кілька днів відбувається DDоS-атака на сайт «Гривна. Новый формат». В редакції не виключають, що хакерська атака пов'язана з розміщеним на сайті онлайн-голосуванням за кандидатів на позачергових виборах до парламенту.
Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»
Хакери атакують херсонське видання «Гривна. Новый формат»

Про це журналіст видання Кирило Горєлов написав в своєму Facebook.

За його словами, перша  DDоS-атака на сайт була здійснена дві доби тому.

«Сьогодні з самого ранку сайт "Гривна. Новый формат" знову піддається DDоS-атаці. У ній, як і позавчора, задіяні сервери, розташовані в Південно-Східній Азії, зокрема, в Малайзії і на Тайвані», - повідомив він.

Журналіст нагадує, що редакція не виключає зв'язок хакерської атаки з розміщеним на сайті онлайн-голосуванням за кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради в 183-му виборчому окрузі.

«Також ми не виключали, що ініціатором атаки може бути будь-хто з кандидатів, незадоволений результатами голосування. Крім цього ми відзначили, що голосування призначене для читачів сайту і не претендує на репрезентативність», - повідомляє журналіст.

На разі сайт видання не працює.

Нагадаємо, позаштатний журналіст газети «Каховські новини» з міста Каховка (Херсонська область) Максим Біжан заявляє про погрози на свою адресу з боку депутата від «Опозиційного блоку» Херсонської обласної ради Сергія Дроздика. Як повідомив «Детектору медіа» Максим Біжан, причиною погроз стало його розслідування з назвою «Сім'я секретаря Лілії Дроздик незаконно захопила 5 соток землі?», яке вийшло в «Каховських новинах». Після публікації, за словами журналіста, міська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1156
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду