Працівникам «Укрпошти» заборонено спілкуватись зі ЗМІ – спілка поштовиків

Працівникам «Укрпошти» заборонено спілкуватись зі ЗМІ – спілка поштовиків

14 Липня 2016
5069
14 Липня 2016
11:00

Працівникам «Укрпошти» заборонено спілкуватись зі ЗМІ – спілка поштовиків

5069
Генеральний директор Українського державного підприємства поштового зв'язку (УДППЗ) «Укрпошта» Ігор Смілянський заборонив керівному складу державного підприємства спілкуватися із засобами масової інформації без його дозволу. Також всім обласним філіалам заборонені будь-які форми взаємодії зі ЗМІ і публікації, і коментарі в соцмережах без попереднього погодження з генеральною дирекцією.
Працівникам «Укрпошти» заборонено спілкуватись зі ЗМІ – спілка поштовиків
Працівникам «Укрпошти» заборонено спілкуватись зі ЗМІ – спілка поштовиків

Про це повідомляє прес служба Громадської організації «Спілка поштовиків України» у своєму прес-релізі.

Відповідні заборони введені в дію наказом Ігоря Смілянського №560 від 6 липня 2016 року.

Члени ГО вважають, що, запровадивши цензуру на підприємстві, керівник «Укрпошти»  «грубо порушив Конституцію Україні та норми міжнародного права».

Як зазначає організація, вимога поштовикам отримувати дозвіл на спілкування із засобами масової інформації і на розміщення інформації в мережі інтернет – є цензурою і порушенням прав громадян на свободу вираження своїх думок.

«Забороною поштовикам на спілкування зі ЗМІ Ігор Смілянський намагається приховати власну некомпетентність та безпорадність, сподіваючись що до владних структур та громадськості не потрапить інформація про його неготовність управляти стратегічним підприємством», – повідомляє прес-служба ГО.

Як зазначає профспілка поштовиків, громадянина Сполучених Штатів Америки (США) пана Смілянського було обрано на посаду в результаті «абсолютно закритого і непрозорого конкурсу», на який не були допущені громадськість, експертне товариство та ЗМІ».

Далі ГО цитує норми українського та міжнародного законодава щодо цензури:

«Відповідно до статті 15 Конституції цензура в Україні заборонена. Стаття 34 Конституції України гарантує кожному право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір .

Стаття 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод проголошує, що кожен має право на свободу вираження поглядів. Це право включає свободу дотримуватися своїх поглядів, одержувати і передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади і незалежно від кордонів. 

Статті 18 та 19 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права передбачають, що кожна людина має право на свободу думки, совісті і релігії та право на вільне вираження своїх поглядів».

Члени профспілки вимагають від пана Смілянського «припинити систематичні порушення Конституції України та відмінити наказ №560 від 6 липня 2016 року».

«Детектор медіа» надіслав інформаційний запит на адресу прес-служби УДППЗ «Укрпошти» та чекає на відповідь.

Фото: «Укрпошта»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5069
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду