Хакери зламали акаунти «Громадського ТБ» Закарпаття

Хакери зламали акаунти «Громадського ТБ» Закарпаття

11:00,
11 Липня 2016
1908

Хакери зламали акаунти «Громадського ТБ» Закарпаття

11:00,
11 Липня 2016
1908
Хакери зламали акаунти «Громадського ТБ» Закарпаття
Хакери зламали акаунти «Громадського ТБ» Закарпаття
На акаунти ГО «Громадське Телебачення Закарпаття» у Facebook та YouTube було здійснено хакерську атаку, унаслідок чого організація втратила над ними контроль і вимушена була утворити нові.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

За словами голови громадської організації «Громадське телебачення Закарпаття» Олександра Мерявчика, хакерська атака сталася 20 червня. Тоді ж працівники виявили, що не мають адміністративних прав на акаунти у соцмережі.

«Зранку (20 червня - ред.) усі наші працівники і редактори, режисери, зайшовши у свої електронні поштові скриньки, отримали повідомлення про те, що їх, точніше, нас всіх, видалено з прав адміністратора сторінки на Фейсбук. Відразу ми почали моніторити всі інші акаунти і з’ясували, що це не тільки сторінка на Фейсбук, а й основний наш канал на сервісі Youtube. Після проведених оперативних заходів по розслідуванню, ми зрозуміли, що ні в кого немає доступу і відразу направили свої запити у службу техпідтримки Фейсбук, Gmail або Google», –  розповів Олександр Мерявчик.

 Як повідомляє ІМІ, перемовини з офіційними службами підтримки Фейсбук та Google ГО тривали близько двох тижнів, під час яких «Громадське ТБ» Закарпаття надавало докази, що ті сторінки, а також матеріали їхні.

«У результаті перемовин було прийнято рішення все-таки зареєструвати нові акаунти та сторінки уже з врахуванням відповідних критеріїв безпеки», –  розповів Мерявчик.

Він також додав, що є певні думки з приводу того, хто міг здійснити атаку.

«Звичайно, є певні думки, кому це могло бути вигідно, або хто міг це зробити. Ми провели певну роботу і серед колективу. Але у нас немає прямих доказів і ніхто за руку спійманий не був, тому, звичайно, говорити певне щось зараз буде зайвим. З іншого боку, це урок для нашої команди», - зауважив голова ГО.

Відтак «Громадське ТБ» Закарпаття звертається до колег-журналістів, до всіх активних користувачів в мережі Інтернет, до блогерів максимально поширити інформацію про те, що старі сторінки «Громадського ТБ» Закарпаття є неактивними і не контролюються їх дотеперішніми розпорядниками, а також закликає підписуватися на нові акаунти – сторінку у соціальній мережі Фейсбук та на YouTube.

На нових сторінках, зауважує Мерявчик, вони продовжать «надавати актуальну інформацію, об’єктивну інформацію, яка, очевидно, і спонукала, або гострота якої, можливо, спонукала когось вчинити саме такі дії».

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду