СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»

СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»

8 Липня 2016
1967

СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»

1967
Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що Служба безпеки поки що не отримала офіційний запит від прес-центру Штабу антитерористичної операції щодо призупинення акредитації в зоні АТО двох журналістів «Громадського» і журналістки російської «Новой газеты». Раніше прес-центр заявив, що проситиме СБУ призупинити акредитацію у зоні АТО журналістів «Громадського» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціальної кореспондентки російської «Новой газеты» Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин через публікацію відео з позицій українських десантників в промзоні Авдіївки (Донецька область).
СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»
СБУ обіцяє відреагувати на конфлікт між прес-центром АТО і журналістами щодо репортажу «Новой газеты»

Про це повідомляє видання «Українські новини».

При цьому Олена Гітлянська заявила, що СБУ відреагує на конфлікт.

«Ми обов'язково буде реагувати на цю ситуацію», - заявила вона.

Нагадаємо, 7 липня російське видання «Новая газета» опублікувало на сайті репортаж своєї кореспондентки Юлії Полухіної «Війна повернулась» з підзаголовком «Вдень 6 липня поруч з Донецьком йшов важкий бій. Під мінометним обстрілом загинули два українських десантника».

Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявляє, що кореспондентка російської газети «Новая газета» Юлія Полухіна, опублікувавши відео з місць розташування українських військових під Авдіївкою (Донецька область), порушила правила роботи в зоні АТО. За словами чиновниці, це може призвести до вилучення прес-карти, яка дозволяє працювати у зоні АТО.

Прес-центр Штабу АТО просить СБУ призупинити акредитацію у зоні АТО журналістів «Громадського» Анастасії Станко, Костянтина Реуцького та спеціальної кореспондентки російської «Новой газеты» Юлії Полухіної до з’ясування всіх обставин через публікацію відео з позицій українських десантників, які тримають оборону в промзоні Авдіївки (Донецька область).

Зокрема, у заяві йдеться, що 6 липня у промзоні Авдіївки вели зйомки журналісти «Громадського» Анастасія Станко і Костянтин Реуцький. З ними також була спецкор російського видання «Новая газета» Юлія Полухіна. Як стверджує Штаб АТО, журналісти «Громадського» представили російську журналістку як свого працівника.

У заяві також стверджується, що зранку 8 липня цей сюжет було виставлено на сайті «Громадського». Після оприлюднення відео захисники промзони начебто звернулися з вимогою до керівництва каналу зняти сюжет, що й було зроблено. Згодом «Громадське» спростувало це повідомлення. За твердженням прес-центру, через деякий час подібний сюжет вийшов на сайті «Новой газеты» за авторством Юлії Полухіної. Насправді матеріал вийшов на сайті «Новой газеты» 7 липня.

Редакція «Громадського» заявила, що шокована «необґрунтованими звинуваченнями» з боку прес-центру Штабу АТО, вважає заяву прес-центру АТО непорозумінням і закликає разом розібратися у ситуації.

Редакція російської «Новой газеты» оприлюднила заяву у зв’язку з ініціюванням прес-центру Штабу АТО щодо призупинення акредитації на роботу в зоні АТО спецкора видання Юлії Полухіної. Газета заявляє, що дозвіл на зйомку українських вояків, які тримають оборону в промзоні Авдіївки надав журналістці командувач ВДВ України, а під час зйомок поруч з нею знаходився прес-офіцер ЗСУ.

Фото: скрін з сайту «Новой газеты»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду