Стривожені Brexit: завтра у Британії вийде друком нова національна газета The New Day

Стривожені Brexit: завтра у Британії вийде друком нова національна газета The New Day

7 Липня 2016
1168

Стривожені Brexit: завтра у Британії вийде друком нова національна газета The New Day

1168
У Британії компанія Archant Limited запускає нову національну газету, перший номер якої вийде друком 8 липня, а його вартість складе 2 фунти стерлінгів.
Стривожені Brexit: завтра у Британії вийде друком нова національна газета The New Day
Стривожені Brexit: завтра у Британії вийде друком нова національна газета The New Day

Видавець описує її як контекстну газету, котрій знадобилося лише 9 днів з моменту задуму, аби потрапити до газетного кіоску, пише BuzzFeed. Зараз заплановані лише 4 випуски видання: доля кожного наступного буде залежати від зацікавленості читачів.

Так, у компанії Archant кажуть: «Кожен випуск буде «рішенням» аудиторії. Після четвертого номеру щотижневі продажі стануть своєрідними «референдумами» для кожного наступного». 

Така бізнес-модель демонструє, що галузь намагається знайти нову тактику після провалу останньої національної газети, яка закрилася через два місяці після запуску - The New Day (видавництва Trinity Mirror), незважаючи на багатомільйонну телевізійну рекламну кампанію. Вважалося, що вона працює зі збитком у розмірі близько мільйону фунтів на рік. 

Головний контент-менеджер Archant Limited і випусковий редактор The New European Метт Келлі (Matt Kelly) каже: «Ми нині живемо у надзвичайний період у Великій Британії, коли все суспільство перебуває у стані постійної метушні й потрясінь. Я певен, що 48% людей, які проголосували «залишитися», не обслуговуються достатньо добре традиційною пресою, і, гадаю, що існує явна можливість для газети: читати та підтримувати The New European буде за честь».

«Майкл Гоув буде дуже засмучений почути, що ми дуже високо цінуємо експертні знання і маємо одні з накращих мізків у світі у відповідних сферах, які пишуть для нас. І це також політично вільна зона», - додає пан Келлі.

В Archant повідомили, що роздрібна дистрибуція буде зосереджена у Лондоні, Ліверпулі, Манчестері, на півдні Англії, а також в інших районах, де активно голосували за те, аби залишитися в ЄС. 

Серед авторів першого номеру: редактор газети Bild Таніт Кох (Tanit Koch), партнер у британському венчурному фонді LocalGlobe Сол Кляйн (Saul Klein),  екс-редактор видання Zeit Online та колишній цифровий директор The Guardian Вольфганг Блау (Wolfgang Blau), лідер Вестмінстерського політичного лобі для регіональних газет Аннабель Діксон та засновник чоловічого онлайн-видання Loaded та редактор чоловічого журналу GQ Джеймс Браун. 

Метт Келлі наголошує: «Це буде електричний та енергійний мікс контенту - не лише про Brexit, а й про «оспівування» того, чому ми так сильно любимо Європу. Там буде також багато гумору - бог знає, що ми всі могли би використовувати сміх у ці дні». 

«Це не просто ще одна національна газета, це новий тип видавничого продукту. Як контексний видавничий проект це дійсно інноваційний підхід для досягнення нових сегментів аудиторії, що розширює наші вкорінені знання у створенні високоякісного, привабливого контенту в нових сферах», - сказав Вілл Хетем (Will Hattam), головний директор Archant з медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду