Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях

Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях

5 Липня 2016
2017

Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях

2017
Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова заявила, що міністерство шукає донорську підтримку для регіональних ЗМІ в Донецькій, Луганській областях та розробляє законопроект про продовження видачі ліцензій на аналогове українське телерадіомовлення в прикордонних з Росією територіях.
Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях
Мінінформполітики виступає за продовження аналогового мовлення у прикордонних з Росією областях

Про це вона сказала в інтерв’ю виданню «Цензор.НЕТ».

Як сказала Тетяна Попова, в бюджеті Мінінформполітики коштів на підтримку регіональних ЗМІ немає, а іноземні інвестори йдуть лише в ті регіони України, «де є спокій і гарантії». Водночас міністерство розробило проект фінансової допомоги виданням Донецької і Луганської області, який презентується закордонним донорам.

«Я кажу нашим західним партнерам: прекрасно, що ви допомагаєте "Громадському ТБ" в Києві, але допоможіть ЗМІ в регіонах», - сказала вона.

За словами заступниці міністра, Мінінформполітики виступає за збереження аналогового мовлення у прикордонних з Росією регіонах.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що конфлікт на Сході України може тривати довго, як це зараз відбувається в Придністров'ї. Росія прийняла зобов'язання перейти на цифрове мовлення в 2018 році, але, коли це станеться в реальності, - ніхто не знає. Сьогодні аналогові передавачі в Бєлгороді (Росія. – Ред.) працюють на повну заявлену потужність», - сказала Тетяна Попова.

Вона повідомила, що харківський канал Р1 звернувся до міністерства з проханням дозволити поставити передавачі в декількох населених пунктах області, щоб транслювати на всю прикордонну територію. Канал готовий взяти передавачі, оплатити антенно-фідерні пристрої та електрику. За словами Тетяни Попової, для цього потрібно прийняти окремий законопроект.

«Зараз ситуація така: в зоні АТО ми можемо розставляти аналогові передавачі, а ось в Харківській, Запорізькій, Херсонській та Одеській області Нацрада зараз не може видавати аналогові ліцензії. Але я сподіваюся ми зможемо поміняти законодавство в цій частині і законопроект, який розробляє Мінінформполітии, буде прийнятий. Суть законопроекту - відстрочити впровадження цифрового телерадіомовлення в областях України, які межують з Російською Федерацією та зоною АТО, до того часу, поки в Росії не буде припинено аналогове телерадіомовлення», - сказала Тетяна Попова.

За її словами, зараз законопроект узгоджується з Національної радою з питань телебачення і радіомовлення, з профільними комітетами Верховної Ради.

«Я була на засіданні комітету з питань свободи слова, де ми обговорили це з Вікторією Сюмар. Міністерство направило лист Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову, в якому обґрунтували, чому нам необхідно продовжувати аналогове мовлення в таких областях, як Харківська, Донецька, Луганська, Одеська, Сумська, Чернігівська, Запорізька, Херсонська і Одеська. По суті, залишилося небагато допрацювати законопроект і виносити на голосування», - підсумувала Тетяна Попова.

Нагадаємо, кінцевою датою використання аналогового телерадіомовлення в Україні має стати 30 червня 2017 року. Відповідні зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу знайшли своє відображення в проекті постанови Кабінету Міністрів, який повторно погодила 11 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2017
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду