Після ДТП Макс Левін разом із дитиною перебуває у лікарні

Після ДТП Макс Левін разом із дитиною перебуває у лікарні

4 Липня 2016
2104

Після ДТП Макс Левін разом із дитиною перебуває у лікарні

2104
Наразі фотокореспондент видання LB.ua Макс Левін, родина якого і він сам постраждали в ДТП, винуватцем якого став один з директорів «Укрзалізниці» Іван Федорко, разом з сином перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень. Журналіст заявляє, що функціонер «Укрзалізниці» намагався «відкупитися», аби уникнути відповідальності за аварію.
Після ДТП Макс Левін разом із дитиною перебуває у лікарні
Після ДТП Макс Левін разом із дитиною перебуває у лікарні

Про це йдеться у сюжеті ТСН на каналі «1+1».

«У Максима тяжкі травми і понівечений автомобіль. Дружина журналіста після зіткнення із автомобілем чиновника отримала численні переломи і забій мозку. Її з місця ДТП забрали у швидку і доставили до лікарні у місті Боярці. Сину зробили томографію, на щастя, загрози для життя немає. Наразі Макс Левін перебуває у нейрологічному відділенні однієї зі столичних лікарень, куди приїхав одразу після аварії. Тут перебуває його син. Руки заліплені лейкопластирем. Футболка в крові. Почувається нормально», - повідомляє ТСН.

Журналіст повідомив, що винуватець ДТП намагався залагодити справу.

«Через хвилин 20 приїхав їхній кум, друг, сват, брат, не знаю… лисий, якого почали представляти ніби він водій… Він надав слідчому своє посвідчення, сказав, що прав у нього немає, документів немає, нічого немає. До мене він підходив хотів "порішать", перегаром дихав на мене, казав, давай, ми тобі все купим. Я сказав, що ми все будем оформлювати, як має бути», - розповів на камеру Макс Левін.

Водночас речник Національної поліції Київської області Микола Жукович повідомив, що директор з вантажних перевезень і логістики «Укрзалізниці» Іван Федорко перебуває у лікарні «Укрзалізниці» після ДТП. Про це передає у сюжеті канал «112 Україна».

«Що в нього за діагноз, чому він туди потрапив, зараз наші працівники встановлюють. Відкрито 2 кримінальних провадження – перше за ч.1, 286 ст ККУ "порушення правил дорожньої безпеки" і 342 КК – суперечення працівнику правоохоронного органа», – повідомив Микола Жукович.

Він також розповів подробиці, як саме Іван Федорко, що був за кермом Audi, тікав від лікарів, які намагалися зробити тест на вміст алкоголю в його крові.

«Коли брали кров на аналіз і лікарні у водія Audi, зайшли двоє чоловіків, силоміць забрали цього водія, сказавши, що ми йому самі надамо допомогу, відштовхнувши при цьому працівника поліції, забрали водія, посадили в легковик і вивезли з лікарні. На всі заперечення лікарів і слідчих стосовно того, що йому (Федорку) тут теж можуть надати фахову допомогу, вони заперечили і повезли його в інший заклад», – розповів він.

За словами Миколи Жуковича, поліція включила всі оперативні засоби і за кілька годин встановила місцеперебування Івана Федорка. «Ми біля палати, де він перебуває, виставили двох працівників поліції для того, щоб слідкувати за можливим пересуванням цього чоловіка», – сказав він.

Стосовно нетверезості Івана Федорка він сказав, що «принаймні свідки ДТП і лікар у поясненнях пишуть, що на вигляд він був нетверезий». «А під час взяття проби крові двоє чоловіків вивели його з лікарні… Думаю, що ті лікарі, які з ним зараз працюють у відомчій лікарні, вони теж візьмуть відповідні аналізи крові – і вони будуть фігурувати в його медичній картці», - сказав Микола Жукович.

Щодо посвідчення громадської організації ветеранів МВС у Івана Федорка речник зазначив, що це – громадська організація, а «до органів внутрішніх справ він стосунку не має».

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебувавІван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

За свідченнями з місця аварії, водій Audi Q7 Іван Федорко ледве тримався на ногах і показав посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв начальник з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

Міністр Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання посадових обов’язків.

За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підтвердила, що місце перебування Івана Федорка встановлено - він перебуває у лікарні  «Укрзалізниці», і найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

На фото - Макс Левін

Фото: ТСН

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду