ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник

ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник

4 Липня 2016
1219

ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник

1219
Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє, що основна форма тиску на НАБУ – медійна.
ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник
ЗМІ використовують для тиску на НАБУ - Ситник

Про це він сказав в інтерв’ю «Громадському».

«Щойно починається прогрес в певних розслідуваннях, здіймається хвиля спроб дискримінації і керівництва НАБУ, і самої організації. Всі фігуранти, з якими ми працюємо, вони мають, як правило, вплив на засоби масової інформації. Я навіть здивувався, коли після обшуку в МАУ не було якогось брудненького сюжету на «1+1»», - заявив Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро також повідомив, що очікує збільшення недійного тиску на його відомство.

«З іншого боку як громадянське суспільство, так і наші міжнародні партнери, вони настільки глибоко інтегровані в процеси, що спроби тиску в інші формі зразу будуть помічені. Тому їх немає сенсу робити. А от спроби дискредитувати через ЗМІ, через замовні статті, брудні репортажі – таке використовується постійно. І я думаю, щодалі ми будемо просуватися в розслідуваннях, то більше таких сюжетів буде з’являтися», - сказав він. 

Нагадаємо, депутат Миколаївської обласної ради (БПП) Федір Барна заявив, що має намір подати заяву до правоохоронних органів щодо начебто шантажу з боку журналіста Євгена Гомонюка.

Як повідомляє «Преступности.НЕТ», під час сесії облради 10 червня Федір Барна побачив, що Євген Гомонюк (сайти NikLife і «Преступности.НЕТ») сфотографував його листування у смартфоні з особою на назвисько «Мультик» і з головою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко.

Як стверджує видання, депутат відзвітував перед «Мультиком» про результати голосування за надання гірничого відводу ТОВ «Південний кар'єр» для розробки родовища пісків «Вознесенське-1». Паралельно з цим Федір Барна, як свідчать фото з його смартфона, вів переписку з главою Миколаївської обласної ради Вікторією Москаленко, яка написала депутату, щоб той відразу написав «Мультику» про голосування.

Фракція «ДемАльянсу» в облраді вимагає від Федора Барни і Вікторії Москаленко скласти повноваження і заявляє про готовність звернутися в НАБУ.

На фото - Артем Ситник

Фото: hromadske.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду