Чиновнику «Укрзалізниці», що спровокував ДТП за участі Макса Левіна, буде вручено підозру - Деканоїдзе

Чиновнику «Укрзалізниці», що спровокував ДТП за участі Макса Левіна, буде вручено підозру - Деканоїдзе

4 Липня 2016
1323

Чиновнику «Укрзалізниці», що спровокував ДТП за участі Макса Левіна, буде вручено підозру - Деканоїдзе

1323
Глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе підтвердила, що місце перебування директора з вантажних перевезень та логістики «Укрзалізниці» Івана Федорка, що став винуватцем ДТП, в якому постраждала родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна, встановлено, і найближчим часом йому буде повідомлено про підозру в скоєнні злочину.
Чиновнику «Укрзалізниці», що спровокував ДТП за участі Макса Левіна, буде вручено підозру - Деканоїдзе
Чиновнику «Укрзалізниці», що спровокував ДТП за участі Макса Левіна, буде вручено підозру - Деканоїдзе

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми встановили його місцезнаходження, і наші слідчі працюють, незабаром вручимо підозру. Ми знаємо, де він перебуває, і найголовніше, там мобілізовані наші працівники, які спостерігають за процесом. Він у лікарні», - сказала Хатія Деканоїдзе журналістам у понеділок у Києві, відповідаючи на запитання про те, які дії Нацполіція вживає стосовно винуватця ДТП, в якому постраждав журналіст Макс Левін і його сім'я.

При цьому очільниця Нацполіції додала: «Дуже скоро він відповість за це серйозне правопорушення».

Вона також наголосила, що ця особа непричетна до органів МВС.

Нагадаємо,  увечері 3 липня біля міста Боярка (Київська область) сталася ДТП, унаслідок якої отримала важкі травми дружина і син фотокореспондента видання LB.ua Макса Левіна. Автомобіль Audi Q7, за кермом якого перебував Іван Федорко в нетверезому стані, скоїв лобове зіткнення з машиною журналіста. У салоні автомобіля Макса Левіна на момент ДТП окрім нього самого перебували його дружина і троє дітей.

За свідченнями з місця аварії, водій Audi Q7 Іван Федорко ледве тримався на ногах і показав посвідченням помічника голови Ради ветеранів МВС України. Коли пана Федорко доставили для огляду на предмет наявності алкоголю в крові в лікарню, він втік за допомогою своїх охоронців.

Пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян і ПАТ «Укрзалізниця» підтвердили, що участь у ДТП взяв начальник з вантажник перевезень та логістики «Укрзалізниці», колишній директор Придніпровської залізниці Іван Федорко.

Як повідомив народний депутат Антон Геращенко, Іван Федорко розшукується співробітниками карного розшуку. За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження.

Міністр Володимир Омелян заявив, що вимагає звільнити з посади директора з вантажних перевезень «Укрзалізниці» Івана Федорка, що підозрюється у скоєнні ДТП, в якій дістала травми родина журналіста видання LB.ua Макса Левіна. Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун відсторонив директора з вантажних перевезень і логістики Івана Федорка від виконання посадових обов’язків.

За фактом скоєнні ДТП, у якому отримала травми родина родина фотокореспондента LB.ua Макса Левіна, столична поліція відкрила два кримінальних провадження - за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського) Кримінального кодексу України.

На фото - на місці аварії

Фото: Відділ комунікації поліції Київської області

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1323
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду