Кабмін підтримав призначення на новий термін стипендій дітям трьох загиблих журналістів

Кабмін підтримав призначення на новий термін стипендій дітям трьох загиблих журналістів

1 Липня 2016
1295

Кабмін підтримав призначення на новий термін стипендій дітям трьох загиблих журналістів

1295
Сьогодні, 1 липня, Кабінет Міністрів схвалив проекти указів Президента України про призначення стипендій дітям загиблих під час виконання службових обов'язків журналістів Дмитра Лабуткіна, Сергія Ніколаєва і В'ячеслава Веремія. Стипендії призначаються на новий річний термін.
Кабмін підтримав призначення на новий термін стипендій дітям трьох загиблих журналістів
Кабмін підтримав призначення на новий термін стипендій дітям трьох загиблих журналістів

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Глава Державного комітету телебачення і радіомовлення Олег Наливайко зазначив, що проекти указу передбачають призначення на новий річний термін стипендій дочкам журналістів Дмитра Лабуткіна, Сергія Ніколаєва, які загинули в зоні АТО, і синові журналіста В’ячеслава Веремія, який був убитий під час протистояння на Майдані 19 лютого 2014 року.

Згідно з указом Президента 428/2002 «Питання соціального захисту дітей  журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків», стипендії  призначаються і виплачуються дітям до 18 років,  а дітям-інвалідам - до 23 років.  У разі коли діти  навчаються  за  денною  формою  у  навчальних закладах,  стипендії виплачуються до
закінчення навчання, але не більш як до досягнення ними 23 років.

Стипендії   призначає   Президент  України  за  поданням Кабінету Міністрів України.  Пропозиції щодо  призначення  стипендій подаються до Кабінету  Міністрів України Державним комітетом телебачення і  радіомовлення  України  разом  з  Національною  спілкою журналістів України або з громадськими організаціями журналістів.

Стипендія призначається строком на один рік і виплачується щомісяця  у  розмірі  1,5  прожиткового  мінімуму  на  одну особу, встановленому  законом.  Після закінчення  зазначеного  строку стипендіат має право на  повторне звернення щодо призначення стипендії.

Нагадаємо, 6 березня 2015 року указом Президента України Петра Порошенка № 132/2015 призначено стипендію Максиму Веремію - сину київського журналіста В'ячеслава Веремія, який загинув під час подій Євромайдану у Києві у ніч на 19 лютого 2014 року. Подання на оформлення відповідної стипендії було підготовлено Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) за підтримки Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ). Держкомтелерадіо вніс це подання на розгляд уряду, попередньо погодивши з міністерствами фінансів, економіки та юстиції. Відповідно до указу Президента України, такі стипендії видаються неповнолітнім дітям тих журналістів, що загинули при виконанні професійних обов'язків.

19 серпня 2015 року Петро Порошенко призначив своїм  указом №479/2015 стипендії дітям журналістів Дмитра Лабуткіна і Сергія Ніколаєва, які загинули у зв'язку з виконанням службових обов'язків. Стипендії призначені: Валерії Кравчук, доньці журналіста Сергія Ніколаєва, та Кірі Лабуткіній, доньці журналіста Дмитра Лабуткіна.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1295
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду