Нардеп Червакова звинувачує «Голос.ua» у «медійній проституції»

Нардеп Червакова звинувачує «Голос.ua» у «медійній проституції»

1 Липня 2016
2656

Нардеп Червакова звинувачує «Голос.ua» у «медійній проституції»

2656
Народна депутатка від Блоку Петра Порошенка (БПП) Ольга Червакова заявила про поширення фейку про неї сайтом «Голос.ua», який опублікував статтю із заголовком «Автобус спецназівців МВД на День народження Матюшиній подарувала нардеп Червакова».
Нардеп Червакова звинувачує «Голос.ua» у «медійній проституції»
Нардеп Червакова звинувачує «Голос.ua» у «медійній проституції»

Про це Ольга Червакова написала на своїй сторінці у Facebook.

«Очевидно, цей матеріал є проплаченим, бо ані соціальної значущості, ані достовірності цієї новини просто нема. Цільова аудиторія цієї публікації - ті, хто її замовляли, ажде пересічні громадяни не знають, хто така Матюшина (Ольга Матюшина – голова Коцюбинської селищної ради Коцюбинського Київської області. – ред.) і що в неї був день народження»,- пише депутатка.

Пані Червакова також обурюється відсутністю логіки в повідомленні про те, що «хтось комусь може «подарувати» спецназ, який є державним підрозділом».

Раніше на своїй сторінці у Facebook пані Червакова писала, звідки на святкуванні дня народження Ольги Матюшиної з’явилися співробітники Нацполіції: публічне святкування дня народження в Коцюбинському збіглося зі святкуванням Дня Конституції.

«В День Конституції в Коцюбинському відбувалася низка масових заходів. Щодо всіх них селищна голова Ольга Матюшина поінформувала правоохоронців. В тому числі - і щодо цього. Це робиться в інтересах громадської безпеки. Далі Нацполіція сама приймає рішення щодо кількості правоохоронців. Очевидно, що поліція вжила такі заходи, розуміючи схильність деяких місцевих гопників до вчинення масових побоїщ», - пише пані Червакова.

Однак, у редакції «Голос.ua», за словами нардепа, відмовилися зважати на ці факти, що, на її думку, свідчить про замовний характер публікації.

«Ігор Журавльов, який представився заступником головного редактора сайта, не зміг пояснити, яка соціальна значущість цієї новини, який журналіст її готував, яке було його редакційне завдання. Він фактично визнав, що ця новина була поставлена на сайт за гроші, але відмовився видаляти її і розміщувати вибачення за поширення недостовірної інформації. Натомість, порадив звернутися до юристів холдингу і дав номер стаціонарного телефону, де офіс-менеджер відповідає, що нікого нема», - повідомила пані Червакова в коментарі «Детектору медіа».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до редакції сайту «Голос.ua». Проте свою точку зору редакція поки що не надала.

Замовником кампанії Ольга Червакова називає мера Ірпеня Володимира Карплюка, креатором – його заступника в партії «Нові обличчя» Петра Щербину, який, за її словами, був консультантом Сандея Аделаджі. 

Як пояснює сама нардеп, у селищі Коцюбинське, де призначені позачергові вибори селищної ради, триває протистояння між селищною головою, яку підтримують громадські активісти, та депутатами з партії «Нові обличчя», яку очолює мер Ірпеня Володимир Карплюк.

Народна депутатка Ольга Червакова веде активну діяльність на боці активістів і була однією з авторок постанови Верховної Ради про розпуск Коцюбинської селищної ради, більшість в якій складали депутати, підконтрольні пану Карплюку. Позачергові вибори селищної ради призначені на 17 липня.

Це вже не перша скарга народних депутатів на сайт «Голос.ua». 30 червня народний депутат Руслан Сольвар у своєму блозі на сайті Liga.net повідомив, що виграв судову справу проти редакції «Голос.ua» про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. З оприлюдненого паном Сольваром рішення Подільського районного суду м. Києва від 24.06.2016 відомо, що суд зобов'язав «Голос.ua» спростувати недостовірну інформацію, поширену 24 травня 2016 року в статті під назвою «Киевский губернатор Мельник взял 20 тыс долларов с нардепа Сольвара за назначение главы района» та поширену 27 травня 2016 року в статті під назвою «Как депутат Сольвар уклоняется от уплаты налогов».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2656
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду