У Харкові мешканець будинку напав на місцевого журналіста (ВІДЕО)

У Харкові мешканець будинку напав на місцевого журналіста (ВІДЕО)

1 Липня 2016
1431

У Харкові мешканець будинку напав на місцевого журналіста (ВІДЕО)

1431
29 червня у Харкові під час зборів мешканців будинку по вул. Данилевського, 12, які зібралися, щоб закінчити процедуру оформлення ОСББ, один з присутніх напав на журналіста видання «Накипело» і вибив у нього телефон. Після звернення журналіста до поліції правопорушник заявив, що не вчиняв нападу.
У Харкові мешканець будинку напав на місцевого журналіста (ВІДЕО)
У Харкові мешканець будинку напав на місцевого журналіста (ВІДЕО)

Про це йдеться у новині на сайті «Накипело».

Під час зборів, як пише видання, один з учасників вихопив у представниці ініціативної групи папку з документами, серед яких був і її паспорт. Присутній на зборах кореспондент «Накипело» фіксував те, що відбувається на телефон, доки пристрій не вибили з рук. Результат - пошкоджений екран телефону і забитий лікоть журналіста.

На місце інциденту кореспондент «Накипело» викликав поліцію, але ще до прибуття наряду ініціатор конфлікту пішов.

Журналіст написав заяву в поліцію і пройшов медичний огляд.

«Факт погроз і вибиття телефону знято на камеру. На даний момент заява знаходиться на розгляді в поліції, і ми чекаємо рішення про внесення або невнесення даного факту в ЕРДР. Якщо його в ЕРДР не внесуть, ми будемо цього добиватися через суд», - сказав адвокат журналіста Василь Альошин.

Водночас нападник повністю заперечує свою провину і стверджує, що ніякого конфлікту не було. За його словами, журналіст не назвався, відмовився показати посвідчення і не припинив зйомку, коли учасник зборів зажадав не знімати його обличчя.

«У мене з вашим колегою ніяких конфліктів не було. Телефон він міг упустити де завгодно, але він сказав, що це я. Він бреше. Може, він напився в барі, вночі вийшов і розбив телефон. Він може говорити все, що завгодно», - заявив нападник.

Нагадаємо, 24 травня в Харкові стався напад на знімальну групу програми «Наші гроші». Під час зйомок сюжету про постачання вугілля для енергогенерації співвласник офісної будівлі, що розташована на вул. Вавилова, 12, напав на оператора Михайла Шелеста. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Фото, відео: «Накипело»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1431
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду