Кримчани прочитали вірш поетеси та журналістки Лілії Буджурової «Коли ми повернемося»

Кримчани прочитали вірш поетеси та журналістки Лілії Буджурової «Коли ми повернемося»

27 Червня 2016
3917
27 Червня 2016
13:00

Кримчани прочитали вірш поетеси та журналістки Лілії Буджурової «Коли ми повернемося»

3917
Кримські журналісти, громадські активісти, діячі культури, політики прочитали вірш Лілії Буджурової «Коли ми повернемося». Запис зробили для сайту Крим.Реалії та присвятили Дню кримськотатарського прапора, який щорічно відзначається 26 червня.
Кримчани прочитали вірш поетеси та журналістки Лілії Буджурової «Коли ми повернемося»
Кримчани прочитали вірш поетеси та журналістки Лілії Буджурової «Коли ми повернемося»

Про це пише Крим.Реалії.

Серед тих, хто взяв участь у проекті, зокрема, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, кримчанин, колишній політв'язень Геннадій Афанасьєв, актриса і режисер Галина Джикаєва, громадська активістка Таміла Ташева, історик Гульнара Бекірова, керівник проекту Радiо Свобода Крим.Реалії Володимир Притула, журналіст Сергій Мокрушин.

Вірш кримськотатарської поетеси та журналістки Буджурової «Коли ми повернемося» входить до однойменної збірки віршів, виданої «самвидавом» у 1989 році.

День кримськотатарського прапора почали відзначати кілька років тому в Криму.  Датою святкування був обраний перший день другого Курултаю кримськотатарського народу, який відбувся 26-27 червня в Сімферополі в 1991 році. Прапор кримських татар – це полотно небесного кольору із зображеним на ньому знаком – тамгою – золотого кольору.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Нагадаємо, нещодавно міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив про плани проведення в Європі великої комунікаційної кампанії щодо проблеми окупації Криму Росією.

Раніше у Празі активісти чеської ініціативи Kaputin пройшли з портретами українських та російських заручників Кремля до головної туристичної точки чеської столиці - Празького Граду. У числі тих, чиї портрети тримали активісти, були кримські політв'язні Олег Сенцов і Олександр Кольченко, а також зниклий в Криму Ервін Ібрагімов.

19 квітня в окупованому Криму пройшли обшуки у чотирьох кримських журналістів: Миколи Семени, Леньяри Абібулаєвої, Руслани Люманової та Заїра Акадирова. Російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну проти журналіста Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд.

Фото Крим.Реалії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3917
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду