У Чернівцях поліція розшукує вандалів, які обмалювали меморіальну дошку журналіста

У Чернівцях поліція розшукує вандалів, які обмалювали меморіальну дошку журналіста

24 Червня 2016
1594
24 Червня 2016
11:47

У Чернівцях поліція розшукує вандалів, які обмалювали меморіальну дошку журналіста

1594
Вночі у Чернівцях на вулиці Райса невідомі пошкодили меморіальну дошку заслуженого журналіста України Володимира Пелеха, повідомив ЗМІ його син, журналіст Вадим Пелех.
У Чернівцях поліція розшукує вандалів, які обмалювали меморіальну дошку журналіста
У Чернівцях поліція розшукує вандалів, які обмалювали меморіальну дошку журналіста

Про це повідомляє видання molbuk.ua.

Меморіальну дошку, яка розміщена на фасаді будинку, в якому проживав журналіст, невідомі синьою фарбою розмалювали нецензурними словами. Вадим Пелех повідомив поліції про злочин.

Поліція повідомляє, що встановлює особи вандалів, які пошкодили меморіальну дошку заслуженого журналіста України Володимира Пелеха у центрі Чернівців.

У прес-службі Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області уточнили, що наразі правоохоронці не відкривали жодних проваджень щодо цього злочину. Водночас повідомлення про правопорушення було внесено до журналу ЄРДР.

«Вживаються всі заходи для встановлення особи вандалів, опитуються місцеві мешканці, сусіди, очевидці», - повідомили у прес-службі.

Володимир Пелех народився 12 червня 1939 року в селі Жогатин Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства, Польща. У 1947 році був депортований на Україну в село Зубів Теребовлянського району Тернопільської області. Фах журналіста здобув у Львівському державному університеті імені Івана Франка. В пресі — з 1962 року. Пройшов шлях від літературного працівника до редактора обласної газети «Радянська Буковина», а згодом став власним кореспондентом «Укрінформу» у Чернівецькій області.

Лауреат премії імені Ярослава Галана та володар призу «Золоте перо». 1999 року отримав звання «Заслужений журналіст України». Автор публіцистичних книг «Буковина — край космічний» (1998), «Під тягарем подвійної моралі» (2006) та посмертної «Журналістика: Крізь розум і серце» (2009). Журналіст помер 11 грудня 2006 року в Чернівцях.

Нагадаємо, у квітні головний редактор (директор) газети «Чернівці» Василь Семчук заявив, що Чернівецька міська рада затягує процес роздержавлення видання.

З метою з'ясування всіх обставин реформування комунальної газети «Чернівці», заступник голови НМПУ Олександр Тарасов та голова чернівецького обласного осередку медіа-профспілки Вадим Пелех ініціювали зустріч із чернівецьким міським головою Олексієм Каспруком.

Мер заявив, що ніхто умисно не затягує процес реформування видання: «Ми зацікавлені в існуванні газети й після виходу міської ради із засновників, а також прагнемо запобігти рейдерському захопленню приміщення редакції. Крім того, у нас дуже складний депутатський корпус, і деякі депутати, зокрема голова бюджетної комісії, лідер фракції "Солідарність" у міськраді пані Наталія Якимчук, виступає проти рішення про реформування. Вона вважає, що це завдасть збитків місцевому бюджету».

 Фото: molbuk.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду