5 липня – публічне обгворення «Аудіовізуальний контент: регулювати чи ні?»

24 Червня 2016
1116
24 Червня 2016
10:02

5 липня – публічне обгворення «Аудіовізуальний контент: регулювати чи ні?»

1116
Незалежна медійна рада запрошує всіх зацікавлених представників медійної спільноти на публічне обговорення необхідності регулювання аудіовізуального контенту в Україніу контексті викликів сьогодення.
5 липня – публічне обгворення «Аудіовізуальний контент: регулювати чи ні?»

Протягом заходу планується обговорити такі питання:

  • Чи має Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повноваження щодо регулювання аудіовізуального контенту?
  • Європейський досвід регулювання аудіовізуального контенту
  • Новий закон про аудіовізуальні послуги і повноваження Національної ради щодо втручання у контент

За наслідками обговорення Незалежна медійна рада планує видати рекомендації щодо вдосконалення режиму регулювання аудіовізуального контенту в Україні.

Незалежна медійна рада була заснована наприкінці 2015 року провідними медійними громадськими організаціями України («Детектор медіа» (раніше – ГО «Детектор медіа»), Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», Фундація «Суспільність», Центр демократії та верховенства права (раніше – Інститут медіа права)). Незалежна медійна рада функціонує як постійний громадський моніторинговий та консультативний орган, що розглядає спірні ситуації щодо недотримання медійного законодавства, міжнародних стандартів висвітлення інформації у медіа, а також порушень норм журналістської етики.За перше півріччя діяльності, Незалежною медійною радою було затверджено висновки у 7 справах, які стосувалися гучних конфліктів у медійній сфері.

Учасниками заходу, з-поміж інших, будуть заступниця голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук, голова Незалежної медійної ради Наталія Лигачова («Детектор медіа»), секретарі Незалежної медійної ради Ігор Розкладай (Центр демократії та верховенства права) та Роман Головенко (Інститут масової інформації), член Незалежної медійної ради, директор Центру демократії та верховенства права Тарас Шевченко та інші.

Час та місце проведення: 5 липня, 14:00-16:00, БЦ «Іллінський» (вул. Іллінська, 8, 1 поверх, навпроти 6 під’їзду). Початок реєстрації та вітальна кава – о 13:30.

Реєстрація учасників є обов’язковою (mediacouncil.ukraine@gmail.com).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1116
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду