Нацрада подасть в РНБО список каналів і радіостанцій, які незаконно мовлять у Криму

Нацрада подасть в РНБО список каналів і радіостанцій, які незаконно мовлять у Криму

21 Червня 2016
1962
21 Червня 2016
12:37

Нацрада подасть в РНБО список каналів і радіостанцій, які незаконно мовлять у Криму

1962
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України готує список санкцій російських теле- і радіомовників, які здійснюють трансляцію на території окупованого Росією Криму. Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський 17 червня під час робочої зустрічі з ліцензіатами Нацради в Херсонській області «Мовлення громад: реалії та перспективи для Херсонщини».
Нацрада подасть в РНБО список каналів і радіостанцій, які незаконно мовлять у Криму
Нацрада подасть в РНБО список каналів і радіостанцій, які незаконно мовлять у Криму

Про це повідомляє сайт Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА).

 «Буде підготовлений для РНБО України список санкцій ліцензіатів Роскомнагляду, які незаконно здійснюють мовлення на території Криму», - сказав Сергій Костинський, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

На зустрічі була також презентована стратегія розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення та територію Криму протягом 2016-2017 років, до якої входять перспективні проекти з розвитку телерадіомовлення на території області. Один із напрямків проекту – якісне збільшення рівня покриття території Херсонської області аналоговим та цифровим ефірним мовленням, ліквідація «білих плям» телерадіомовлення.

Крім того проектами передбачено збільшення потужності телевізійних аналогових передавачів, на яких мовлять ліцензіати, встановлення додаткових цифрових передавачів, проведення комплексної інформаційної компанії серед населення щодо прийому програми українських мовників, зокрема,  створення call-центру для інформування мешканців регіону щодо налаштування сеттоп- боксів та прийому цифрового мовлення,  розвиток FM-мовлення на Херсонщині.

Крім того, стратегією передбачено внесення змін до законодавства щодо спрощення умов користування радіочастотними ресурсами, надання ліцензій.

Стратегічно важливим етапом у проекті є організація телерадіомовлення на тимчасово анексовану територію Криму. Як вже повідомлялося, планується розпочати будівництво 150-метрової вежі в селі Чонгар Херсонської області, з якої буде здійснюватися трансляція українських мовників на території окупованого Росією Криму. 

Нагадаємо, 10 червня голова Нацради Юрій Артеменко повідомив про створення «дорожньої карти» щодо захисту інформпростору Херсонщини, поширення українського мовлення на всю територію Херсонської області, у південних районах якої існують проблеми із прийомом сигналу українських ЗМІ. Ситуація виникла після захоплення російською стороною в окупованому Криму телевежі у місті Красноперекопську.

9 червня голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак разом з головою Херсонської облдержадміністрації Андрієм Гордєєвимоглянули комплекс ретрансляторів, які забезпечують передачу сигналу українських ЗМІ на тимчасово окуповану територію АР Крим та південні райони Херсонської області.

18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський.

22 квітня члени робочої групи на черговому засіданні проаналізували ситуацію з мовленням у Херсонській області та вирішили розробити план дій щодо поширення сигналу українських радіостанцій і телеканалів у так званих «білих плямах» – місцях, де покриття сигналом наразі немає.

Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

26 травня український радіосигнал почав надходити на територію окупованого Криму. В АР Крим на частоті 101.4 FM почало мовити «Українське радіо».

На фото - під час зустрічі

Фото: прес-служба Херсонської ОДА

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1962
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду