На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ

На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ

21 Червня 2016
2927
21 Червня 2016
10:40

На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ

2927
Цього літа на Черкащині, поблизу села Козацьке (Звенигородський район) розпочнуться зйомки трисерійного українсько-польського фільму, присвяченого подіям під Іловайськом влітку 2014 року.
На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ
На Черкащині розпочинаються зйомки стрічки про «Іловайський котел» - ЗМІ

Про це повідомляє видання «Козацький край» з посиланням на інформацію директора військового музею «Шампань» Олега Бойка.

Майбутній фільм буде ігровим. Раніше  ця ж знімальна група зняла документальний фільм про бої  під  Дебальцевим (Донецька область).

За словами Олега Бойка, попередньо планується задіяти у зйомках 180 акторів, 400 чоловік «масовки» та бойову техніку. Орієнтовний час зйомок у полях біля Козацького, де буде відтворено пейзажі «зони АТО» з блокпостами, траншеями і бліндажами – три місяці, з липня по жовтень.

Варто нагадати, що в Україні було знято низку документальних фільмів про трагедію Іловайська:  у грудні 2014 року вийшла стрічка «Іловайськ: репортаж із пекла» журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон до російсько-сепаратистських угруповань влітку 2014 року під Іловайськом,  студія «12 кадр» (автор Катерина Стрельченко) зняла фільм «Іловайськ. Лицарі неба», у 2015 році вийшла стрічка «Іловайськ. Рік потому» із спогадами бійців, того ж року - фільм військового репортера полку «Азов» Руслана Ганущака «Два дні в Іловайську». У 2016 році в Україні і за кордоном почались покази документальної стрічки «Іловайськ. Для тих, хто хоче знати правду».

Стрічку суспільного німецького  телеканалу ARD про Іловайський котел «Кривава війна в Україні - Втеча з Іловайська», над якою працювали українські та іноземні журналісти, було номіновано минулого року на 55-му Фестивалі телебачення в Монте-Карло. Авторами фільму є український журналіст Георгій Тихий та його німецький колега Удо Лілішкіс, оператор стірчки - українець Іван Любиш-Кірдей, також у зйомках їм допоміг фотокореспондент Максим Левін. Редакором монтажу виступив Саймон Квак.

У 2015 році сумський журналіст і письменник Євген Положій  випустив книгу «Іловайськ», засновану на документальних свідченнях бійців.

Фото: cossackland.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду