Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ

Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ

18 Червня 2016
1138
18 Червня 2016
16:00

Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ

1138
Так званий «кібер-халіфат» джихадистського угруповання «Ісламська держава» (ІД), можливо, є російським винаходом.
Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ
Кібератаки від імені «Ісламської держави», можливо, здійснювала Росія – ЗМІ

Про це пише видання Der Spiegel.

Як повідомляється, німецькі експерти в сфері безпеки вважають, що ІД поки не в змозі проводити складні шпигунські і саботажні атаки в інтернеті і багато що вказує на те, що атаки, приписувані «кібер-халіфату», насправді здійснювалися хакерами Кремля.

«Такі підозри виникли ще в квітні 2015 року, коли комп'ютерні фахівці "Ісламської держави" протягом багатьох днів блокували телеканал "TV Monde" і використовували його сайт для погроз на адресу французів. Тому, в світлі нової інформації, цілком імовірно, що атаки "кібер-халіфату" на центральне командування збройних сил США в 2015 році, а також на Держдепартамент США і саудівські силові відомства на початку 2016 року, насправді були здійснені за дорученням Кремля», –  зазначає Spiegel.

Видання, посилаючись на німецькі силові структури, вважає, що під керівництвом російських спецслужб ФСБ, ГРУ і СВР нині працює понад 4 тисячі кібер-агентів. Це можна порівняти з відповідним персоналом Сполучених Штатів, які оголосили, що до 2018 року мають намір збільшити його до більш ніж 6 тисяч фахівців.

Нагадаємо, у НАТО, поки що, немає чіткої стратегії кібервійни.

Нагадаємо, раніше російські хакерипроникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії Сполучених Штатів Америки (США) і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

В березні хакери зламали сайт, який проводить заходи в Нідерландах на підтримку асоціацію України з Європейським Союзом.

Хакери виставили на продаж 32 мільйони вкрадених Twitter-акаунтів за 10 біткоінів. Базу продає анонімний користувач Tessa88. LeakedSource провів вибіркову перевірку записів, що містять, в тому числі, паролі та адреси електронної пошти. В ході перевірки 15 з 15 паролів виявилися діючими. 

Раніше хакер, який називає себе Peace, заявив, що продає 100 мільйонів акаунтів соцмережі «ВКонтакте» за 1 біткоін ($ 570).

За словами генерального директора «Лабораторії Касперського»  Євгена Касперського, кіберзлочинці з Росії вважаються найбільш небезпечними у світі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1138
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Oracle Fusion HCM Training
114 дн. тому
Thanks for the informative article. Unogeeks is the top Oracle Fusion HCM Training Institute, which provides the best Oracle Fusion HCM Training
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду