У НАТО немає стратегії боротьби з російськими хакерами

У НАТО немає стратегії боротьби з російськими хакерами

18 Червня 2016
1092
18 Червня 2016
11:00

У НАТО немає стратегії боротьби з російськими хакерами

1092
Протягом шести місяців, після часткового пошкодження енергосистеми України, російські хакери залишили сліди в країнах Балтії, в Фінляндії і Швеції.
У НАТО немає стратегії боротьби з російськими хакерами
У НАТО немає стратегії боротьби з російськими хакерами

Про це пише Девід Сангер в статті «Російські хакери розвідують обстановку, а у НАТО, навіть, немає чіткої стратегії кібервійни», опублікованій на сайті газети «The New York Times».

Як повідомляється, незважаючи на часті конференції та доповіді з приводу кібербезпеки, у альянсу немає серйозних військових планів, крім блокування власних мереж. Кіберсили Росії, Китаю і Ірану стають все більш досвідченими. Альянс не розробив механізм залучення кіберкоманди США або її британського аналога. До сих пір НАТО визначило тільки кілька ефективних засобів для стримування атак.

Президент Естонії пан Ільвес вважає, що питання недопущення кіберконфліктів зараз є одним з головних напрямків в роботі альянсу.

«Протягом кількох років в НАТО ми говорили про необхідність вирішення цієї проблеми»– каже пан Ільвес.

Він побоюється, що Росія, або інші кібер-нападники скоро перейдуть до наступного рубежу – маніпулюванню медичними даними, операціями систем озброєння і навігаційними даними.

Минулого місяця Німеччина попереджувала про російські атаки. Її Міністерство оборони створило власний підрозділ для ведення кібервійни.

Нагадаємо, раніше російські хакери проникли в комп'ютерну мережу Національного комітету Демократичної партії Сполучених Штатів Америки (США) і отримали доступ до всієї бази даних досліджень опозиції на кандидата в президенти Республіканської партії Дональда Трампа.

В березні хакери зламали сайт, який проводить заходи в Нідерландах на підтримку асоціацію України з Європейським Союзом.

Хакери виставили на продаж 32 мільйони вкрадених Twitter-акаунтів за 10 біткоінів. Базу продає анонімний користувач Tessa88. LeakedSource провів вибіркову перевірку записів, що містять, в тому числі, паролі та адреси електронної пошти. В ході перевірки 15 з 15 паролів виявилися діючими. 

Раніше хакер, який називає себе Peace, заявив, що продає 100 мільйонів акаунтів соцмережі «ВКонтакте» за 1 біткоін ($ 570).

За словами генерального директора «Лабораторії Касперського»  Євгена Касперського, кіберзлочинці з Росії вважаються найбільш небезпечними у світі.

Фото REUTERS

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1092
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду