До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів

До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів

17 Червня 2016
2365
17 Червня 2016
13:28

До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів

2365
У програмі нового конкурсу 7-го Одеського міжнародного кінофестивалю-2016 (ОМКФ) представлені шість документальних фільмів. У журі конкурсу увійшли Рада Шешич (Нідерланди), документалістка, кінокритикиня, лекторка, Марина Разбежкіна (Росія), режисерка, сценаристка, і Геннадій Кофман (Україна), продюсер, програмний директор фестивалю Docudays UA.
До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів
До конкурсної програми документального кіно ОМКФ-2016 увійшли шість фільмів

Про це повідомляє сайт ОМКФ.

У конкурсній програмі документального кіно представлені такі фільми:

 -«Країна просвітлених» (The land of the enlightened), реж. Пітер-Ян де П'ю - кінострічка знята в ко-продукції Бельгії, Ірландії, Голландії, Німеччини, Афганістану, яка розповідає про жорстоке життя дітей в Афганістані.

-«Холодний Яр», реж. Аліни Горлової (Україна), розповідає про таємниче місце в самому центрі України, де минуле переплітається з сьогоденням, і де свобода захищалася ціною власного життя.

-«Не я перетинав кордон: кордон перетнув мене» (I did not cross the border: the border crossed me), реж. Томи Чагелішвілі (Грузія, Німеччина). Кінострічка представить історію дружби за часів політичного тиску.

-«Мій друг Борис Нємцов», реж. Зосі Радкевич (Росія, Естонія). Фільм завоював «Золотий Ріг» Краківського кінофестивалю.

-«Олег і рідкісні види мистецтва» (Oleg and the rare arts / Oleg y las raras artes), реж. Андрес Дуке (Іспанія), яка представить історію українського генія Олега Каравайчука, що жив в Санкт-Петербурзі. Він грав для Сталіна і писав музику для кіно, працюючи з Кірою Муратовою та Сергієм Параджановим. Митець пішов з життя 13 червня.

-«У Каліфорнії» (La Califonie), реж. Шарля Редона (Франція) розповідає історію самого Редона, який занурюється в світ своєї дружини - балетні танці, і починає все документувати на плівку. Поступово він розуміє, що може зняти фільм про своє власне життя.

Оцінювати роботи документалістів буде Рада Шешич (Нідерланди), яка очолює документальний конкурс в рамках Міжнародного кінофестивалю в Сараєво, а також є програмним консультантом Роттердамського МКФ і багатьох інших міжнародних кінофестивалів документального кіно.

До складу журі увійшла Марина Разбежкіна, керівниця Школи документального кіно і театру, автор понад 30 документальних картин і 2 художніх повнометражних фільмів. Лауреат національної премії «Лавр», членкиня Кіносоюзу, Гільдії неігрового кіно і телебачення, Російської академії кінематографічних мистецтв «Ніка», Європейської академії кіномистецтва. 

Також до членів журі приєднався програмний директор міжнародного документального кінофестивалю з прав людини Docudays UA  Геннадій Кофман. Він виступив продюсером більше 35 документальних фільмів, зокрема, таких картин, як «Вагріч і Чорний квадрат» (2014 року), «Жива ватра» (2014 року), «Дибук. Історія мандрівних душ»(2015).

Нагадаємо,  Одеський міжнародний кінофестиваль-2016 представив конкурсну програму цього року. Всього на конкурс було подано 864 фільмів із 75 країн. Селекційна комісія відібрала 12 повнометражних фільмів з 16 країн, які будуть боротися за Гран-прі ОМКФ  та інші нагороди Міжнародного конкурсу. У Національній конкурсній програмі заявлено п’ять повнометражних і 20 короткометражних фільмів, а одна українська картина візьме участь одночасно в Національному та Міжнародному конкурсах.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2365
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду