Порошенко наказав створити Національний координаційний центр кібербезпеки

Порошенко наказав створити Національний координаційний центр кібербезпеки

8 Червня 2016
1791
8 Червня 2016
12:26

Порошенко наказав створити Національний координаційний центр кібербезпеки

1791
8 червня Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про Національний координаційний центр кібербезпеки". Діяльність Центру дозволить забезпечити координацію суб'єктів національної безпеки і оборони України під час реалізації Стратегії кібербезпеки України, підвищити ефективність системи державного управління у формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки.
Порошенко наказав створити Національний координаційний центр кібербезпеки
Порошенко наказав створити Національний координаційний центр кібербезпеки

Про це повідомляє dt.ua.

Підставою для розроблення зазначеного Положення є Указ Президента України від 15 березня 2016 року №96, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня 2016 року «Про Стратегію кібербезпеки України» і затверджена Стратегія кібербезпеки України.

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом РНБО.

Серед основних завдань вказуються здійснення аналізу стану кібербезпеки; результатів проведення огляду національної системи кібербезпеки; стану готовності суб'єктів забезпечення кібербезпеки до виконання завдань з протидії кіберзагрозам; стану виконання вимог законодавства щодо захисту від кіберзагроз державних електронних інформаційних ресурсів, інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, а також критичної інформаційної інфраструктури; даних про киберинцидентах щодо державних інформаційних ресурсів в інформаційно-телекомунікаційних системах та інше.

Центр здійснює прогнозування і виявлення потенційних і реальних загроз у сфері кібербезпеки України, а також оперативне інформаційно-аналітичне забезпечення РНБО з питань кібербезпеки.

Як повідомлялося раніше, в трьох містах України створять армійські центри кібербезпеки. Систему безпеки і захисту інформації підженуть під стандарти НАТО.  

«Кіберпростір має стати одним з елементів нашої асиметричної відповіді на агресію РФ, дієвим фронтом нашого опору», - заявив Володимир Горбулін, радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень.

За його словами, держава має для цього майже все необхідне, а чого немає у держави, є у його громадян.

«Так що наше завдання тут і зараз — використовувати цей ресурс, забезпечивши необхідні інституційні, нормативно-правові та практичні зміни підходу держави до тематики кібербезпеки», - написав він.

Нагадаємо, генеральний директор «Лабораторії Касперського» заявив, що більшість кібератак вчиняються за допомогою шкідливого програмного забезпечення з Росії, Китаю і Латинської Америки. За словами Євгена Касперського, кіберзлочинці з Росії вважаються найбільш небезпечними у світі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1791
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду