Аналогові передавачі перенесено з обстрілюваної  Авдіївки до іншого міста

Аналогові передавачі перенесено з обстрілюваної Авдіївки до іншого міста

1 Червня 2016
1432
1 Червня 2016
14:08

Аналогові передавачі перенесено з обстрілюваної Авдіївки до іншого міста

1432
26 травня на виконання рішення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики (МІП) з міста Авдіївки у селище Очеретине (обидва - Донецька область) було перенесено аналогові телевізійні передавачі для трансляції телепрограм каналів «UA:Перший» та «ДоТБ» (Донецька обласна державна телерадіокомпанія).
Аналогові передавачі перенесено з обстрілюваної  Авдіївки до іншого міста
Аналогові передавачі перенесено з обстрілюваної  Авдіївки до іншого міста

Про це йдеться у повідомленні на сайті МІП.

Передавальне обладнання надано Національною телекомпанією України (НТКУ), передавачі - урядом Литви, а монтажні роботи виконано фахівцями філії Концерну РРТ.

Заступник міністра інформаційної політики України Тетяна Попова зауважила, що «вжиті заходи забезпечили мешканців району Донецької області якісним мовленням українських телеканалів».

Останні тижні місто Авдіївка (між Донецьком та Ясинуватою, які контролюються сепаратистами) залишається через постійні мінометно-артилерійські обстріли епіцентром протистояння. Як повідомляє 5 канал, попри дезінформацію, яку активно поширюють у соцмережах, українські бійці тримаються в Авдіївці і на шахті «Бутівка».

Нагадаємо, міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що Мінфін поки не дає згоди на виділення грошей на побудову нової телевежі на Донбасі, яка могла б забезпечити покриття всього Донецького регіону українським мовленням. За його словами, найбільші вежі з найпотужнішими в регіоні передавачами знаходяться в Луганську і Донецьку, захоплених сепаратистами, тому Україна змушена будувати нові потужні телевежі на Донбасі.

Водночас Олександр Бригинець повідомив, що інша телевежа - 180-метрова на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область), яка відновлюється замість зруйнованої сепаратисами, готова до встановлення. Для початку монтажу конструкцій потрібне погодження Держбудінспекції. Телевежа на Карачуні дозволить стабільно приймати сигнал українських телеканалів на півночі Донецької області.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду