На Херсонщині не буде реформуватися комунальна газета «Рідна Пристань»

На Херсонщині не буде реформуватися комунальна газета «Рідна Пристань»

31 Травня 2016
1744
31 Травня 2016
16:51

На Херсонщині не буде реформуватися комунальна газета «Рідна Пристань»

1744
31 травня колегія Держкомтелерадіо на своєму черговому засіданні висловила стурбованість майбутнім закриттям комунальної газети «Рідна Пристань» (місто Гола Пристань, Херсонська область), яка за законом повинна була взяти участь у реформуванні державних і комунальних друкованих ЗМІ.
На Херсонщині не буде реформуватися комунальна газета «Рідна Пристань»
На Херсонщині не буде реформуватися комунальна газета «Рідна Пристань»

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Членів колегії стурбував той факт, що редакція міської газети «Рідна Пристань», засновник якої - Голопристанська міська рада, не буде брати участь у реформуванні, і з 1 січня 2018 року повинна припинити свою діяльність.

«Ми не можемо втрачати на етапі реформування друковані ЗМІ. Слід вивчити на місці цю ситуацію,і якщо потрібно, надати допомогу редакції», - заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

Як повідомлялося на колегії Держкомтелерадіо, в Херсонській області зареєстровано та перереєстровано 716 періодичних друкованих ЗМІ, з яких 29 - видання комунальної форми власності. Всього в області постійно функціонують 20 районних та міських комунальних газет, загальний наклад яких складає близько 63 тис. примірників. Виявили бажання взяти участь у першому етапі реформування 8 редакцій, у другому етапі - 11.

Нагадаємо, у місті Гола Пристань (Херсонська область) невідомі пограбували редакцію міської газети «Рідна Пристань», яка знаходиться на другому поверсі Палацу культури «Сузір'я». Пограбування сталося на вихідних 28-29 травня. З редакції грабіжники викрали техніку - два комп'ютери з комплектуючими, диктофон, фотоапарат, два зарядні пристрої, принтер та іншу техніку. У комп'ютерах зберігалися матеріали, фото, документи - архів роботи газети за останні майже 10 років. 

Нагадаємо, 26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко  підписав  Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності з 1 січня 2016 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1744
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду