Мер Миколаєва заявив, що присутність журналістів на апаратних нарадах ускладнює його роботу

Мер Миколаєва заявив, що присутність журналістів на апаратних нарадах ускладнює його роботу

30 Травня 2016
1494
30 Травня 2016
16:31

Мер Миколаєва заявив, що присутність журналістів на апаратних нарадах ускладнює його роботу

1494
Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич планує проводити апаратні наради в міській раді в закритому режимі через те, що чиновники, за його словами, «бояться» говорити про наявні проблеми в присутності представників засобів масової інформації.
Мер Миколаєва заявив, що присутність журналістів на апаратних нарадах ускладнює його роботу
Мер Миколаєва заявив, що присутність журналістів на апаратних нарадах ускладнює його роботу

Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ».

«У мене є бажання апаратні наради в міській раді проводити без преси. Тому що у чиновників є на підкірці боязнь до засобів масової інформації, і вони бояться говорити про проблеми. На нарадах вони говорять про такі проблеми, які можна висвітлити, тому що вони лежать на дорозі, їх все бачать. Про якісь серйозні проблеми або про наближення серйозних проблем вони не говорять. Вони чекають закінчення апаратного і потім йдуть до мене в кабінет», - заявив «Преступности.НЕТ» Олександр Сенкевич.

Мер Миколаєва зазначив, що така ситуація ускладнює його роботу.

«Насправді це ускладнює мені роботу як міському голові в два рази. Я повинен проводити два апаратних. Одне публічне для преси і одне внутрішнє. Крім того, є серйозні питання, які стосуються наших комунікацій і так далі, ми не можемо у присутності преиі обговорювати, і тому вони йдуть після наради до мене», - сказав мер.

За словами Олександра Сенкевича, на даний момент він шукає шляхи вирішення ситуації. «Тому, я думаю, що або ми будемо проводити офіційну частину з пресою, а потім просити пресу залишити приміщення, або я просто буду в кінці тижня давати коментарі, відповідаючи на потрібні питання», - сказав Олександра Сенкевич.

Як відомо, мер Львова і одночасно лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий порадив колишньому бізнесмену Олександру Сенкевичу, перемогу якого на виборах ЗМІ вітали як перемогу демократичних сил, бути максимально відкритим і розраховувати на підтримку жителів міста.

Нагадаємо, у грудні новообраний міський голова Миколаєва, кандидат від об’єднання «Самопоміч», колишній підприємець Олександр Сенкевич визнав, що йому належить ідея обмеження кількості журналістів на сесіях міськради і запровадження «червоної картки» - позбавлення права відвідувати сесію за так звану «хамську поведінку».

23 травня, комісія Миколаївської міської ради з найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та інших споруд відмовила місцевим журналістам в можливості бути присутнім під час обговорення і прийняття рішення з питання про перейменування вулиці Шнеєрсона (колишня вулиця Карла Лібкнехта) на вулицю Чернігівську. Аргументом було те, що члени комісії з перейменування при висловлюванні своєї думки «не повинні чути реплік зацікавлених осіб, які можуть заважати або надавати своєрідний тиск». 

На фото - Олександр Сенкевич на виборчому плакаті

Фото: «НикВести»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1494
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду