Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу

Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу

27 Травня 2016
1454
27 Травня 2016
10:37

Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу

1454
Слідчо-оперативна група поліції Одеси затримала другого із трьох зловмисників, який підозрюється у тому, що 3 травня під час нападу на журналістів одеського 7-го каналу стріляв у них з помпової рушниці.
Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу
Суд відправив у СІЗО підозрюваного у нападі на журналістів 7-го каналу

Про це повідомляють Відділ комунікації Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Одеській області та «Укрінформ».

«Співробітниками Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області затримано одного з розшукуваних зловмисників, які 03.05.2016 вчинили озброєний напад на співробітників 7-го каналу», - повідомляє поліція.

Приморський районний суд Одеси  обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

«Встановивши наявність достатніх доказів для підозри особи у вчиненні неюкримінального правопорушення, за скоєння  кримінальних правопорушень, передбачених, ч.2 ст.15, п.п.1,7 ч.2 ст.115, ч.2 ст.296 (Замах на умисне вбивство,  двох або більше осіб, з хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України та направивши матеріали до суду, Приморським районним судом м. Одеси затриманому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення розміру застави. Наразі правопорушник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання», - інформує одеська поліція.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети. У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Пізніше одеська поліція повідомила про встановлення особи одного з озброєних нападників на знімальну групу місцевого 7-го каналу - ним виявився житель Білгорода-Дністровського. Рушниця, з якої стріляли у журналістів теж зареєстрована на цього чоловіка.

20 травня начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Георгій Лорткіпанідзе повідомив, що правоохоронці затримали мешканця Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у нападі на співробітників 7-го каналу. За повідомленнями ЗМІ, він добровільно здався владі. Оперативники вийшли на нього і «умовили на явку з повинною». Відносно затриманого Євгена Савченка було застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1454
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду