Початок роботи телевежі на горі Карачун залежить від Держбудінспекції - Бригинець

Початок роботи телевежі на горі Карачун залежить від Держбудінспекції - Бригинець

26 Травня 2016
1887
26 Травня 2016
11:58

Початок роботи телевежі на горі Карачун залежить від Держбудінспекції - Бригинець

1887
Радник міністра інформаційної політики (МІП) в зоні АТО, народний депутат Олександр Бригинець повідомив, що 180-метрова телевежа на горі Карачун поблизу Слов’янська (Донецька область) готова до встановлення. Для початку монтажу конструкцій потрібне погодження Держбудінспекції.
Початок роботи телевежі на горі Карачун залежить від Держбудінспекції - Бригинець
Початок роботи телевежі на горі Карачун залежить від Держбудінспекції - Бригинець

Про це повідомляє сайт МІП.

«На сьогоднійшній день телевежа на Карачуні готова до встановлення. Минулого місяця на гору було завезено необхідні конструкції. Зараз чекаємо погодження від Держбудінспекції. Як тільки ми отримаємо цей дозвіл, одразу розпочнемо встановлення конструкцій.  З цього приводу, на місці для представників ЗМІ ми організуємо оглядовий захід, щоб можна було інформувати населення про перебіг подій. Оскільки це є очікувана подія, що забезпечить доступ до українського мовлення більшість територій, де зараз є прогалини», - сказав Олександр Бригинець під час брифінгу в Краматорську (Донецька область).
 
Він також повідомив, що ще одна телевежа, яка готується до встановлення в Донецькій області, потребує фінансування з держбюджету. За його словами, зараз це питання знаходиться на порядку денному в Міністерстві фінансів.
 
Олександр Бригинець також повідомив, що населення у зоні АТО потребує якісного контенту українських ЗМІ і пропонує глушити сепаратиські телеканали.  

«Щодо контенту, то в населення є важливі зауваження. Однак, я пояснив, що ми, як МІП, не маємо права втручатися в редакційну політику каналів. Для цього потрібні законодавчі підстави, яких немає, і виписати їх вкрай тяжко, адже це  може розглядатися як цензура. Міністерство, і я особисто, виступає проти таких нормативних ініціатив», - сказав він.  

Нагадаємо, колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів було підірвано терористами в липні 2014 року. МІП зазначає, що це позбавило українського ефірного мовлення значну територію північної Донеччини.  У квітні 2015 року на Карачуні було змонтовано тимчасову польову телевежу висотою 30 м, завдяки чому відбувся запуск мовлення українських телеканалів.

Повною мірою вирішити проблему можна лише встановленням нової телевежі, яке ініціювало міністерство. Технічні проблеми і тривалісь тендерних процедур затягнули цей процес, яким займається Концерн РРТ, зазначає МІП.

У листопаді 2015 року прокуратура Краматорська (Донецька область) оголосила в розшук підозрюваного у керуванні озброєною групою осіб, яка захопила телевежу на горі Карачун у квітні 2014 року.

У квітні Олександр Бригинець повідомив, що телевежу на горі Карачун поблизу Слов’янська буде встановлено до річниці визволення міста від проросійських сепаратистів – тобто у липні 2016 року.

У травні  стало відомо, що на гору Карачун завезено перші конструкції нової 180-метрової телевежі.

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1887
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду