Роман Скрипін не розголошує інвесторів нового проекту skrypin.ua

Роман Скрипін не розголошує інвесторів нового проекту skrypin.ua

19 Травня 2016
3081
19 Травня 2016
19:25

Роман Скрипін не розголошує інвесторів нового проекту skrypin.ua

3081
В ефірі ток-шоу «Люди. Hard Talk», яке вийшло на каналі «112 Україна» 17 травня, журналіст Роман Скрипін відмовився відповісти на запитання, за рахунок чиїх коштів створюється його новий онлайн-проект skrypin.ua. Він зазначив, що гроші надходять від людей, які довіряють йому і готові інвестувати в його ідеї
Роман Скрипін не розголошує інвесторів нового проекту skrypin.ua
Роман Скрипін не розголошує інвесторів нового проекту skrypin.ua

«У мене немає грошей. Спадок я не отримував, а ті кошти, що було акумульовано, в цей проект потрапити не можуть з моральних міркувань. Тут багато що побудовано на дружніх стосунках. Є люди, котрі готові інвестувати власні гроші, їх небагато», - відповів Роман Скрипін на запитання ведучої Наталі Влащенко про фінансування. 

Як писав «Детектор медіа», 14 травня Роман Скрипін, один із засновників «Громадського телебачення», з якого він пішов на початку 2016 року, запустив новий проект skrypin.ua. Під час трансляції першого ефіру пан Скрипін зазначив, що проект виходитиме раз на тиждень зі студії, що розташована в його власній квартирі. Журналіст додав, що skrypin.ua не буде класичним каналом, а він, у свою чергу, не намагатиметься дотримуватися журналістських стандартів у ньому.

Нагадаємо, 19 січня наглядова рада ГО «Громадське телебачення» заявила про привласнення одним із членів організації та її колишнім очільником Романом Скрипіним доменного імені hromadske.tv, а також коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту «Громадського» на YouTube. Ішлося про суму 150 тис. євро та 38 тис. доларів.

19 січня Роман Скрипін пообіцяв повернути всі гроші, зазначивши, що частину з них було використано на потреби проекту, а доменне ім’я – продати.

1 лютого голова ГО «Громадське ТБ» Наталя Гуменюк в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомила, що позитивного результату в цій справі поки що немає, з боку Романа є лише наміри про дію.

15 лютого ГО «Громадське телебачення» виключила зі своїх членів Романа Скрипіна та Сергія Гришина.

25 квітня за заявою «Громадського ТБ» щодо дій Романа Скрипіна відкрито провадження.

14 травня сайт «Громадського телебачення» з домену hromadske.tv перейшов на домен hromadske.ua та отримав новий дизайн. Разом з тим, як повідомила на власній сторінці в Facebook ведуча «Громадського ТБ» Юлія Банкова, Роман Скрипін відімкнув попередній домен, яким користувалося медіа. У відповідь Скрипін пояснив на своїй сторінці в Facebook, що після запуску проекту «Громадського ТБ» на новій платформі hromadske.ua «потреби у використанні загальновідомого домену hromadske.tv більше немає».

Фото - Youtube-канал skrypin.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3081
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду