Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)

Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)

16 Травня 2016
1608
16 Травня 2016
13:47

Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)

1608
Головне управління Національної поліції (ГУ НП)в Одеській області оголосило у розшук мешканця міста Білгорода-Дністровського Євгена Савченка, який підозрюється у тому, що 3 травня стріляв у журналістів 7-го каналу в Одесі.
Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)
Поліція оголосила у розшук нападника на журналістів одеського 7-го каналу (ФОТО)

Про це повідомляє ГУ НП в Одеській області на своєму сайті.

«03.05.2016 р., приблизно о 16.00, за адресою: м. Одеса, вул. Старопортофранківська, 99, троє  невстановлених осіб скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 15, п. 1 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України, та зникли з місця події на автомобілі "Хонда Акорд". За скоєння  даного кримінального правопорушення розшукується Савченко Євген Михайлович, 02.09.1990  р.н., житель  м. Білгород-Дністровського, а також автомобіль "Хонда Акорд", державний номер ВН 4152 НВ, 2005 року випуску, темно-синього кольору», - повідомляє поліція.

Євген Савченко

ГУ НП в Одеській області просить повідомляти будь-яку інформацію щодо розшукуваної особи або автомобіля «Хонда Акорд» (державний номер ВН 4152 НВ, 2005 року випуску, темно-синього кольору) до Управління карного розшуку ГУ НП в Одеській області за тел.: (048)779-42-49, 779-42-07 або 102.

Нагадаємо, 3 травня в Одесі стався напад на знімальну групу 7-го каналу. Невідомі приїхали на авто «Хонда», під час нападу використали  помпову рушницю і травматичні пістолети.

У одного оператора - перелом стінки гайморової пазухи, у другого - перелом носа і попередньо струс мозку, а у журналіста каналу - кульові поранення голови і спини.

За фактом нападу на журналістів 7-го каналу відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією «замах на умисне вбивство» (ст. 115 та ст. 15 Кримінального кодексу України).

Начальник Відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області Андрій Костюк заявив, що поки що поліція не затримала жодного підозрюваного у нападі на журналістів одеського 7-го каналу. За його словами, поліція розглядає кілька версій злочину.  «Одна з версій - це побутовий конфлікт, і одна з версій – це можливий побутовий конфлікт на ґрунті журналістської діяльності. Це дві можливі версії, відпрацьовується ще більше», - сказав він. Андрій Костюк також повідомив, що під час нападу на журналістів 7-го каналу один із співробітників вистрілив у повітря.

Водночас постраждалі журналіст 7-го каналу Сергій Бандур, оператори Олексій Сорокін,  Дмитро Бондаренко не виключають, що напад пов’язаний з їх професійною діяльністю.

Голова Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїл Саакашвілі заявив, що доповів Президенту України Петру Порошенку про ситуацію з нападом на журналістів 7-го каналу в Одесі, який стався 3 травня.

На фото: момент нападу на журналістів 7-го каналу

Фото: скрін відео 7-го каналу і сайту ГУ НП в Одеській області

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1608
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду