СБУ заявляє про розкриття корупції на «Укрпошті»

СБУ заявляє про розкриття корупції на «Укрпошті»

19 Квітня 2016
1226
19 Квітня 2016
10:55

СБУ заявляє про розкриття корупції на «Укрпошті»

1226
Служба безпеки України повідомляє про викриття корупційної схеми, організованої посадовцями державного підприємства «Укрпошта».
СБУ заявляє про розкриття корупції на «Укрпошті»
СБУ заявляє про розкриття корупції на «Укрпошті»

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Два керівники регіональних та очільник однієї з центральних дирекцій підприємства розробили механізм заробітку на корпоративних клієнтах "Укрпошти". Чиновники зареєстрували фірму-прокладку, через яку приймали  платежі кількох великих комерційних структур, до держпідприємства  надходило лише 10% від сплаченої  підприємцями  суми», - повідомляє СБУ.

Служба безпеки стверджує, що через дії  посадовців  «Укрпошта» недоотримала  понад 20 млн. грн. за розсилку кореспонденції.

Під час обшуків у п’яти містах України співробітники спецслужби вилучили документацію та електронні носії, які,  за твердженням СБУ, містять  докази організації  корупційного  механізму та  завдання збитків державному підприємству.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу  України. Тривають  невідкладні  оперативно-слідчі дії для  притягнення до  відповідальності осіб,  причетних до  розкрадання  грошей «Укрпошти».

Нагадаємо, нові підвищені тарифи на доставку преси «Укрпоштою» були затверджені наказом Міністерства інфраструктури від 20 серпня 2015 року № 335 . Видавці преси мали враховувати нові підвищені тарифи та збільшувати вартість передплати для читачів.

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) протестували проти запропонованих «Укрпоштою» розмірів тарифів на етапі оприлюднення їх проекту, але їхні пропозиції не були враховані. 6 жовтня 2015 року відбувся спільний круглий стіл сторін, однак консенсусу не було досягнуто.

У свою чергу Служба безпеки України заявила, що підтримує позицію НСЖУ, що державне підприємство «Укрпошта» має здійснювати виважену цінову політику щодо мас-медіа. Однак, за твердженням СБУ, врегулювання цих питань не відноситься до компетенції органів державної безпеки та потребує ретельного вивчення відповідальними державними органами.

Фото:СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду