Після встановлення телевежі доступ до українського ефіру матиме вся Луганщина – Бригинець

Після встановлення телевежі доступ до українського ефіру матиме вся Луганщина – Бригинець

18 Квітня 2016
2109
18 Квітня 2016
15:26

Після встановлення телевежі доступ до українського ефіру матиме вся Луганщина – Бригинець

2109
Радник міністра інформаційної політики, народний депутат України Олександр Бригинець, який перебуває в зоні АТО в рамках моніторингової місії, повідомив, що встановлення на контрольованій українською владою території Луганської області 135-метрової телевежі забезпечить доступ до ефірного мовлення українських телеканалів всім мешканцям області.
Після встановлення телевежі доступ до українського ефіру матиме вся Луганщина – Бригинець
Після встановлення телевежі доступ до українського ефіру матиме вся Луганщина – Бригинець

Про це він заявив під час відвідин прикордонного села Дмитрівка на Луганщині, яке на початку вересня 2014 року було обстріляне із «смерчів» з території РФ, повідомляє сайт Міністерства інформаційної політики (МІП).

Олександр Бригинець повідомив, що майже кожен мешканець Дмитрівки має супутникову антенну і таким чином отримує доступ до українського мовлення

«В Дмитрівці доступ до українських ЗМІ мають усі: переважна більшість людей встановили супутникові антени, інші мають ефірні антени, що ловлять сигнал декількох українських телеканалів. Однак, після реалізованої ініціативи МІП – побудова нової телевежі на Луганщині – доступ до ефірного мовлення матиме вся Луганщина, а також окуповані території», - сказав він.

«Коли відбулося загострення протистояння в 2014, і війна прийшла на нашу землю, ми залишилися без телебачення та радіо, а жити без новин - просто страшно. Ми не стали чекати поновлення мовлення, а почали купувати сателіти. Тож, попри усі труднощі з доступом до телеканалів, ми з інформацією», - сказала працівник місцевої сільради Ольга Махно.

Нагадаємо, Комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при МІП ініціювала побудову телевежі  на Луганщині, яка повинна не лише забезпечити доступ до ефірного українського мовлення на визволених територіях, а й поширить сигнал на окуповані території.

Заступниця міністра інформаційної політики Тетяна Попова повідомила, що у Луганській області буде зведено 135-метрову вишка - точне розташування я вона не назвала з огляду на безпеку. «Вона повинна добивати до Луганська, але представники «ЛНР» дуже активно займаються глушінням, хоча мовлення з високою телевежі на потужних передавачах їм буде глушити складніше», - сказала вона.

Тетяна Попова також повідомила, що в Луганській області буде встановлено готову телевежу, яку надали партнери. За її словами, вежа буде зібрана влітку.

У березні вона сказала «Детектору медіа», що «ще одну вежу ми повинні встановити в Луганській області, вона вже готова, але ще не надійшла до України від наших партнерів, і чекати її треба ще пару місяців».

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2109
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду