В уряді Гройсмана – новий міністр культури

В уряді Гройсмана – новий міністр культури

14 Квітня 2016
2145
14 Квітня 2016
13:41

В уряді Гройсмана – новий міністр культури

2145
Сьогодні, 14 квітня, депутати Верховної Ради України обрали екс-спікера парламенту Володимира Гройсмана Прем'єр-міністром України та затвердили склад нового Кабінету міністрів України. У керівництві Міністерства інформаційної політики змін не відбулось. Міністерство культури отримало нового очільника.
В уряді Гройсмана – новий міністр культури
В уряді Гройсмана – новий міністр культури

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Віце-прем'єром залишився В'ячеслав Кириленко, який у попередньому уряді Арсенія Яценюка займав посаду віце-прем'єра – міністра культури.

Міністром культури призначений заслужений артист України Євген Нищук, який раніше вже очолював це відомство. Перед призначенням на питання журналістів про свої перші кроки після повернення в крісло міністра, Євген Нищук заявив, що займатиметься розвитком, передає «112 Україна».

«Я маю намір відразу розділити функціонал Мінкультури. І незважаючи на технічну функцію роздачі коштів національним колективам і бути охоронцем, я хочу створити новий департамент з розвитку», - повідомив він.

На своїй посаді в уряді Володимира Гройсмана залишився міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Василь Грицак надіслав листа віце-прем’єр-міністру - міністру культури В’ячеславу Кириленку, у якому заявив, що Мінкульт забороняє показ російських фільмів на підставі складених СБУ списків діячів культури, що загрожують національній безпеці, «без їх виваженої оцінки і детального аналізу».

Міністерство культури України відкинуло звинувачення СБУ та заявило, що «законодавчі норми прямої дії встановлюють автоматичну заборону демонстрування і розповсюдження тих фільмів, у яких хоча би одна особа, що брала участь у створенні фільму, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці».

Після цього голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко закликав віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка терміново визначити й оприлюднити критерії до формування Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, – так званого «чорного списку» діячів культури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2145
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду