Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ

Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ

14 Квітня 2016
1432
14 Квітня 2016
11:20

Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ

1432
Рада суддів України у червні 2015 року прийняла рішення про те, що судді мають ставати більш відкритими, і розробила відповідну пам’ятку щодо спілкування з журналістами. На тренінгу, організованому БФ «Творчий центр ТЦК» в партнерстві з Апеляційним судом Черкаської області, прес-секретарі судів та судді-спікери Черкащини вчилися проводити брифінги і давати інтерв’ю ЗМІ.
Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ
Представники судів Черкащини пройшли навчання з проведення брифінгів та інтерв’ю із ЗМІ

Навчання було організовано в межах реалізації проекту «До взаємної довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості» за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя». 

Суддя Тальнівського районного суду Ірина Воронкова зазначила, що впровадження в суддівську систему посад прес-секретарів та суддів-спікерів стало для суддів новиною.

«Тому проведення цього тренінгу було дуже корисним і надзвичайно важливим для працівників судової системи. Для нас це початкове навчання, яке мало нас навчити, як ефективно налагоджувати контакти із громадськістю та ЗМІ, щоб у нас була взаємна довіра. Тепер особисто я буду застосовувати цей перший досвід на практиці, зокрема проводити брифінги. Тепер ми знаємо, що це таке, і що не потрібно цього боятися», – сказала вона.

Керівник апарату Черкаського окружного адміністративного суду Олег Кочержинський також вважає, що тренінг був дуже корисний. «Цікаве спілкування безпосередньо з журналістами. Методи спілкування, особливо практичні завдання: проведення брифінгів та відеоінтерв'ю. Звичайно, тепер ми будемо цей позитивний досвід використовувати в своїй подальшій роботі», – запевнив він.

Учасники під час тренінгу не тільки ближче познайомилися з діяльністю журналістських організацій та рухів, специфікою роботи журналістів, порівняли кодекси журналістської та суддівської етики, а й мали змогу самі провести брифінги і дати коментарі/інтерв’ю.

Медіаексперт ГО «Детектор медіа», заступник шеф-редактора Світлана Остапа розповіла представникам судів про важливість журналістської праці, наголосивши на важливості неупередженої роботи як журналістів, так і суддів.

«Чесна і неупереджена робота як журналістів, так і суддів допоможе швидше подолати в Україні корупцію та побудувати демократичну державу. Суддям треба ставати більш відкритими. Наразі тільки в одній з 10 новин про судові справи можна побачити коментар судді», – сказала вона.

Учасники тренінгу також мали змогу поспілкуватися з головою Донецького інституту інформації , журналістом Олексієм Мацукою.

Радник з юридичних питань та громадянського суспільства Олена Задорожна (Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя») зазначила, що в рамках проекту «До взаємної довіри через ефективні комунікації суддів та громадськості» «Творчий центр ТЦК» провів уже четвертий завершальний тренінг для прес-секретарів та суддів-спікерів.

«Їм вдавалося досить успішно збирати аудиторію з представників судів Черкаської області. Цей захід є одним з тих, який проект Справедливе правосуддя” впроваджує для підвищення довіри суспільства до судової системи України. Схожі проекти були також підтримані в Одесі і в Сумах, і вони так само були досить успішні. У квітні-травні “Творчий центр ТЦК” ще проведе прес-тур для журналістів Черкаської області по судах Черкащини, а також завершальний захід. Ми надзвичайно вдячні організаторам, тренерам і учасникам, і сподіваємося, що це буде добрий внесок в підвищення довіри суспільства до судової влади», – зазначила вона.

Фото «Творчий центр ТЦК»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду