Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування

Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування

4 Квітня 2016
1589
4 Квітня 2016
17:01

Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування

1589
Засуджена у Росії до 22 років тюрми за сфабрикованим звинувачення народний депутат України Надія Савченко відмовилась подавати апеляцію на вирок Донецького міського суду Ростовської області РФ.
Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування
Надія Савченко не подаватиме апеляцію і починає сухе голодування

Про це йдеться у її заяві, яку опублікував її адвокат Марк Фейгін у Twitter.

«Вийшли від Наді з СІЗО-3. Вона відмовилася подавати апеляційну скаргу. У Росії немає суду, марна трата часу...», - написав він.

Водночас він повідомив, що Надія Савченко починає з 6 квітня сухе голодування.

«На жаль, Вірі не вдалося після нас з Полозовим відрадити Надю від сухого голодування. 6 квітня вона починає!», - написав Марк Фейгін про відвідини засудженої її сестрою Вірою Савченко і адвокатом Миколою Полозовим.

Він також написав, що Надія Савченко припинила вживати дитяче харчування і п'є тільки воду.

Сьогодні, 4 квітня, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлисеєв повідомив, що керівництво України очікує найближчим часом важливих новин у справі Надії Савченко. 

«Найближчими годинами будуть важливі новини, тому що, як і обіцяв, Президент продовжує наполегливо працювати з тим, щоб забезпечити її якнайшвидше повернення додому. Причому, вона має повернутися в здоровому глузді і, звичайно, це має бути зроблено протягом ближчих днів. Тому що 5 квітня набуває чинності вердикт незаконний», - сказав він в ефірі ТСН.

Нагадаємо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму.

Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

У червні 2014 року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Надію Савченко звинувачували у Росії за статтями Кримінального кодексу РФ про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина 17 червня 2014 року під Луганськом під час мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст. 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту. Надія Савченко на суді у Росії не визнала себе винною і наголосила, що загиблі співробітники російських ЗМІ «винні в тому, що нехтували правилами безпеки». Вона також наголосила, що телеканал «Россия 1» використовував журналістів для підготовки брехвилих репортажів про Україну.

Фото: Twitter Святослава Цеголка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1589
Читайте також
30.03.2016 12:00
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
1 951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду