СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму

СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму

25 Березня 2016
3591
25 Березня 2016
09:22

СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму

3591
Служба безпеки України підготувала відеоролик «Пам’ятаємо про зрадників», який був розміщений на офіційному каналі СБУ в YouТube напередодні професійного свята Служби безпеки 25 березня.
СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму
СБУ розповсюдила ролик, на якому колишні співробітники-зрадники проводять обшуки у приміщеннях каналу ATR у Криму

Посилання на відео опублікувала у своєму Facebook очільниця Прес-центру СБУ Олена Гітлянська.

«25 березня – професійне свято працівників СБУ, які самовіддано протистоять агресії РФ. Але є співробітники, які у відповідальний для нашої країни час зрадили військовій присязі і перейшли на бік ворога», - йдеться на початку відеоролика СБУ.

Після цього у ролику показані фотографії і відео колишніх співробітників СБУ із підписом «Зрада». Відеоряд супроводжується піснею російською  мовою «Предательство» російського барда Олександра Городницього, зазначає «112 Україна».

У ролику також є відеозаписи, на яких колишні співробітники СБУ працюють вже на службі ФСБ.

«На першому уривку колишній співробітник СБУ Кіндюшенко Олег Олександрович 26.01.2015 року бере участь у проведенні співробітниками ФСБ процесуальних дій (обшук) у приміщенні кримськотатарського каналу ATR», - таким написом супроводжується перше відео.

На цьому уривку відео також видно, як колишня директорка каналу ATR Ельзара Іслямова дає інтерв’ю з приводу обшуку в офісі телеканалу, який на той момент ще вів мовлення в окупованому Криму.

Трьох колишніх співробітників СБУ можна побачити на відео, знятому під час обшуку житла колишнього співробітника кримсьтатарського каналу ATR у Бахчисараї 11 лютого 2016 року.  Обшук проводять екс-співробітники СБУ Олександр Бондар, Євген Каргін і Максим Максимов.  Як повідомляв «Детектор медіа», 11 лютого у  Бахчисараї в окупованому Росією Криму відбувся обшук у колишнього співробітника каналу ATR Рустема Османова. Російська ФСБ підозрює його в причетності до міжнародної терористичної організації, діяльність якої заборонена на території РФ.

В кінці ролика СБУ з’являється напис: «Це тільки мала частина зрадників, але ми пам'ятаємо ВСІХ. Наостанок все таки хотілось привітати всіх колишніх співробітників СБ України, які знаходяться на службі ФСБ. Вітаємо вас. З 16 березня – днем зрадника!». (16 березня в окупованому Росією Криму був проведений незаконний референдум щодо приєднання півострова до РФ).

Нагадаємо, 1 квітня 2015 року припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входить ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер», через відсутність реєстрації згідно російського законодавства. 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR неприпустима. 

2 листопада 2015 року в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників ATR Лілії Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах.

9 грудня 2015 року в Криму представники російської окупаційної влади знову провели обшук в будинку екс-гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Ельзари Іслямової, а наступного дня – у колишнього редактора кримськотатарського телеканалу ATR Романа Спиридонова.

1 лютого 2016 року в будівлі автотранспортної компанії «Сім Сіті Транс» у Сімферополі (в окупованому Криму), де раніше розташовувалися кримськотатарський телеканал ATR, дитячий канал Lаle і радіо Meydan, відбувся обшук. В офіс увірвалися російські силовики в масках.

На фото - Олег Кіндюшенко і Ельзара Іслямова під час обшуку на телеканалі ATR

Фото: скрін відео СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3591
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду