Котелевська райрада виходить із засновників газети «Народна трибуна»

Котелевська райрада виходить із засновників газети «Народна трибуна»

16 Березня 2016
2506
16 Березня 2016
15:02

Котелевська райрада виходить із засновників газети «Народна трибуна»

2506
15 березня під час позачергової сесії Котелевської районної ради (Полтавська область) депутати проголосували за вихід зі складу засновників районної газети «Народна трибуна».
Котелевська райрада виходить із засновників газети «Народна трибуна»
Котелевська райрада виходить із засновників газети «Народна трибуна»

Про це повідомляє сайт Полтавської обласної ради.

На шосту позачергову сесію Котелевської районної ради сьомого скликання було винесено питання «Про реформування друкованого засобу масової інформації «Народна трибуна» та комунального підприємства «Редакція Котелевської районної газети "Народна трибуна" Котелевської районної ради», засновником яких є райрада.

Згідно Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та на підставі пропозиції трудового колективу комунального підприємства стосовно способу реформування районна рада вирішила вийти зі складу засновників друкованого засобу масової інформації «Народна трибуна» та комунального підприємства «Редакція Котелевської районної газети "Народна трибуна" Котелевської районної ради».

Реорганізація передбачає перетворення редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання зі збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року набув чинності ухвалений у грудні 2015 року закон «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Він передбачає роздержавлення преси протягом трьох років: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання.

На першому етапі, протягом першого року з дня набрання чинності законом, будуть реформовані ЗМІ та редакції, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

Фото: ІМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2506
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду