Нацрада заявляє, що кримськотатарському каналу ATR не загрожує відключення через борги

Нацрада заявляє, що кримськотатарському каналу ATR не загрожує відключення через борги

9 Березня 2016
1544
9 Березня 2016
17:33

Нацрада заявляє, що кримськотатарському каналу ATR не загрожує відключення через борги

1544
Представники шведської компанії SES, що надає послуги мовлення на супутнику Astra A4 кримськотатарським телеканалам ATR і Lale (дитячий канал, що входить до холдингу ATR ) запевнили, що хоча кримськотатарські мовники мають борги, наразі їм не загрожує відключення.
Нацрада заявляє, що кримськотатарському каналу ATR не загрожує відключення через борги
Нацрада заявляє, що кримськотатарському каналу ATR не загрожує відключення через борги

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Члени Нацради Сергій Костинський і Олег Черниш зустрілися з представниками компанії SES, що надає послуги мовлення на  супутнику Astra A4, Онно Зонневельдом та Олександром Пелехом. Українська сторона наголосила на винятковій ролі цих каналів для кримських татар та України.

«ATR і дитячий телеканал Lale забезпечують збереження мови, релігії і традицій кримських татар. Їх відключення від супутникового мовлення негативно позначиться на подальшому культурному розвитку корінного народу Криму. Понад те, саме завдяки існуванню цих кримських телеканалів на півострові зберігаються залишки свободи слова й думки», - зазначив пан Костинський.

Олег Черниш сказав, що супутникове мовлення є найбільш ефективним способом доставки сигналу телеканалів до кримських, зокрема кримськотатарських сімей, які нині перебувають під окупацією. «Тому продовження мовлення телеканалів – це можливість зберегти зв’язок між анексованим Кримом і материковою Україною», - зазначив він.

Представники компанії SES підтвердили наявність боргів у приватної компанії «Атлант-СВ», які належать канали, однак запевнили, що їх не відключатимуть. Між компаніями триває діалог щодо реструктуризації боргу.

«Ми поважаємо ту інформаційно-просвітницьку роботу, яку ведуть кримськотатарські телеканали. Наша компанія усвідомлює ту роль, яку вони відіграють в житті кримськотатарського народу, в житі українського суспільства», - зауважив Онно Зонневельд й висловив жаль з приводу скрутного становища мовників.  

Нагадаємо,  1 квітня 2015 року через відсутність реєстрації згідно російського законодавства припинили роботу телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входять дитячий телеканал Lale, радіостанції Meydan і «Лідер». 19 березня «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR неприпустима. Влітку 2015 року телеканал ATR почав мовити з Києва.

24 лютого телеканал ATR звернувся до своїх глядачів та громадськості з проханням про фінансову допомогу. Телеканал закликає робити пожертвування ГО «Звільнення Криму». Пожертви можна відправити також онлайн через сайт ATR. Про ситуацію на телеканалі написав також заступник генерального директора ATR Айдер Муждабаєв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1544
Читайте також
07.12.2017 22:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду