У Росії закликають розібратися з керівником «Кварталу 95». Зеленський у Москву не їде

У Росії закликають розібратися з керівником «Кварталу 95». Зеленський у Москву не їде

24 Лютого 2016
3263
24 Лютого 2016
17:55

У Росії закликають розібратися з керівником «Кварталу 95». Зеленський у Москву не їде

3263
Депутат Держдуми Сергій Обухов звернувся із запитом до генпрокурора РФ і голови Слідчого комітету з проханням розібратися з прокатом у Росії комедії «8 кращих побачень» за участі українського актора, режисера, сценариста, художнього керівника студії «Квартал 95» Володимира Зеленського. Як стверджує російський депутат, кошти від прокату у Росії творець фільму витратить на підтримку АТО на Донбасі.
У Росії закликають розібратися з керівником «Кварталу 95». Зеленський у Москву не їде
У Росії закликають розібратися з керівником «Кварталу 95». Зеленський у Москву не їде

Про запит депутата Держдуми повідомляє російське видання «Газета.Ru».

Російський депутат Сергій Обухов вимагає «припинення фінансування громадянином України Володимиром Зеленським злочинної військової операції українських силовиків проти жителів Донбасу, в т.ч. за рахунок доходів від кінопрокату фільмів з його участю в Росії ».

Депутат Держдуми заявив, що Володимир Зеленський «відомий своєю активною критикою політики Росії щодо України» й засудженням анексії Криму, яку депутат називає «волевиявленням жителів».

Сергій Обухов також навів дані про сукупні касові збори у Росії попередніх стрічок «8 перших побачень»,«8 нових побачень», які, за його твердженням, склали майже 15 млн.дол.

Депутат просить «дати процесуальну оцінку діям Володимира Зеленського» і в рамках чинного законодавства РФ припинити перерахування коштів з прокату фільму «8 кращих побачень» в російських кінотеатрах на «фінансування злочинної операції проти самопроголошених ДНР і ЛНР».

У своїй заяві Сергій Обухов стверджував, що Володимир Зеленський перебуває в Москві на допрем’єрному показі комедії в столиці РФ. Проте як повідомила «Детектору медіа» прес-секретар студії «Квартал 95» Тетяна Руденко, Володимир Зеленський не поїхав і не планував їхати на презентацію стрічки «8 кращих побачень» до Росії.

Як повідомляє «Русская служба новостей», сьогодні прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков переадресував питання щодо прокату в Росії фільму «8 кращих побачень» міністру культури РФ Володимиру Мединському.

У ЗМІ також з’явилися повідомлення інших російських діячів й одіозних акторів на кшталт Михайла Пореченкова, які засуджують прокат романтичної комедії в РФ.

Пізніше стало відомо, що депутат муніципального округу Якиманка Москви Дмитро Захаров зажадав від кінотеатру «Каро 11 Октябрь» скасувати передпрем'єрний показ фільму «8 кращих побачень». Про це повідомляє російське інформгентство «РИА Новости».

«Звертаюся до вас з проханням схаменутися і з міркувань безпеки скасувати так званий допрем'єрний показ фільму "8 кращих побачень" з українським артистом Володимиром Зеленським у головній ролі», – йдеться в листі на ім’я президента мережі «Каро», американського підприємця Пола Хета.

Дмитро Захаров також заявив журналістам, що Володимир Зеленський «відомий своїми русофобськими поглядами» і це є підставою для скасування показу стрічки.

У компанії «Каро» агентству повідомили, що «з питання прем'єри потрібно звертатись до прокатників, які орендують кінотеатр», а в прес-службі компанії «Централ Партнершип», яка є дистриб'ютором фільму, заявили, що «скасовувати прем'єру ніхто не буде».

Виробництвом стрічки «8 кращих побачень» займалася студія «Квартал 95», режисер – Марюс Вайсберг. Однак російське видання «Кинопоиск» повідомляє, що стрічку виробила російська кінокомпанія «Централ Партнершип», хоча ця компанія є лише дистриб'ютором фільму. В українському і російському прокаті стрічка йтиме з 3 березня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду