Деканоідзе не бачить у новій поліції Киву, який погрожував херсонському журналісту

Деканоідзе не бачить у новій поліції Киву, який погрожував херсонському журналісту

17 Лютого 2016
1657
17 Лютого 2016
16:52

Деканоідзе не бачить у новій поліції Киву, який погрожував херсонському журналісту

1657
Глава Національної поліції Хатія Деканоідзе не бачить керівника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Іллю Киву в якості офіцера нової переатестованої поліції. Минулого року без уваги міністра внутрішніх справ Арсена Авакова залишись погрози з боку Іллі Киви херсонському журналісту Ігорю Трубаєву.
Деканоідзе не бачить у новій поліції Киву, який погрожував херсонському журналісту
Деканоідзе не бачить у новій поліції Киву, який погрожував херсонському журналісту

Про це вона сказала в інтерв’ю «Українській правді», яке у неї взяли Павло Шеремет і Севгіль Мусаєва-Боровик.

Журналісти видання задали главі Нацполіції питання, чому вона боїться або якось стримує себе, коли говорить про Іллю Киву. «Я - перший поліцейський, я - глава Національної поліції. Давати оцінки вчинків - це справа внутрішньої безпеки. Вони цим займаються, якщо є якісь помилки або якісь факти. Я вже сказала, переатестація поки не закінчилася. Але особисто моя думка - я не бачу Киву поліцейським офіцером в нашій новій поліції», - відповіла Хатія Деканоідзе.

У відповідь журналісти заперечили, що вона є безпосереднім керівником Іллі Киви. «Ви не можете його стримати, заборонити ходити по ефірах, щоб він своїми заявами не ганьбив нову поліцію? Або що відбувається?», - запитали вони.

«Нічого не відбувається. Дочекаємося переатестації. Ніхто не говорить, що побудувати нову поліцію, нормальний функціонал, нормальну структуру, людей, що це легко, і що це робота трьох або шести місяців. Ми вже майже закінчили переатестацію. У Києві та області закінчили, триває переатестація центрального апарату. Але це не останній етап очищення кадрового ресурсу поліції. Це перший етап очищення. Тому я тут, щоб поступово домагатися того, щоб функціонал, структура і люди, які працюють в нашій команді, були адекватними і гідними», - сказала глава Національної поліції.

«Українська правда» нагадала, що керівник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Ілля Кива досі не пройшов переатестації.

Нагадаємо, у серпні 2015 року Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) повідомила, що заступник начальника УМВС Херсонської області Ілля Кива замість відповіді на питання місцевого журналіста Ігоря Трубаєва почав залякувати його мобілізацією. Начальник ображав, принижував медійника і заявив, що журналіст порушує закон, надсилаючи йому питання замість того, щоб піти служити до армії.

НМПУ звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою перевірити діяльність заступника начальника УМВС Херсонської області Іллі Киви та ретельніше стежити за діяльністю представників МВС в усіх регіонах. Про відповідь міністра наразі нічого невідомо.

У жовтні 2015 року міністр Арсен Аваков дав Іллі Киві підвищення по службі і призначив його керівником Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України. 

Днями міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагородив колишнього заступника начальника УМВС України у Херсонській області , а нині начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України, підполковника поліції Іллю Киву відзнакою МВС «Вогнепальна зброя» - пістолетом АПС калібру 9 мм. Ілля Кива нагороджений «за особливі заслуги в захисті конституційних прав і свобод людини і громадянина, зразкове виконання службового та громадянського обов'язку, виявлені при цьому честь і доблесть».

 

Фото – «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду