Спікер АТО спростовує повідомлення, що МВС розслідує порушення військової цензури з боку Саакашвілі (ДОПОВНЕНО)

Спікер АТО спростовує повідомлення, що МВС розслідує порушення військової цензури з боку Саакашвілі (ДОПОВНЕНО)

11 Лютого 2016
1566
11 Лютого 2016
10:47

Спікер АТО спростовує повідомлення, що МВС розслідує порушення військової цензури з боку Саакашвілі (ДОПОВНЕНО)

1566
Спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що не повідомляв про початок розслідування щодо порушення вимог військової цензури з боку глави Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїла Саакашвілі, який раніше виклав в інтернеті відеоролик про своє перебування в зоні АТО.
Спікер АТО спростовує повідомлення, що МВС розслідує порушення військової цензури з боку Саакашвілі (ДОПОВНЕНО)
Спікер АТО спростовує повідомлення, що МВС розслідує порушення військової цензури з боку Саакашвілі (ДОПОВНЕНО)

Про це він написав у своєму Facebook.

Російська опозиційна «Новая газета» опублікувала 10 лютого інтерв’ю з Андрієм Лисенком, яке взяла собкор видання у Києві Ольга Мусафірова.

Як йдеться в інтерв’ю, Андрій Лисенко підтвердив існування в Україні військової цензури і назвав порушником цензурних вимог главу Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Міхеїла Саакашвілі. За його словами, міністерство внутрішніх справ почало розслідування щодо розповсюдження очільником Одеської ОДА відео із зони АТО.

«Останнє, відверте: відео з передової, яке злив в інтернет Саакашвілі. Повна здача українських позицій! (Глава Одеської облдержадміністрації відвідав одеський батальйон "Шторм» і 14 січня виклав у мережу сюжет, як він виявляє недоліки в забезпеченні бійців. У кадрі опинилися штабні карти, у бійців-співрозмовників відкриті обличчя, місцевість добре пізнавана і т.п. - О. М.). Те, що строго забороняли журналістам, зробив не останній державний чиновник. Я думаю, військова прокуратура і контррозвідка повинні дати оцінку. Наскільки мені відомо, міністерство внутрішніх справ вже почало розслідування», - так процитувала «Новая газета» слова спікера з питань АТО.

Ольга Мусафірова зауважила, що після публічного конфлікту глави Одеської облдержадмінстрації з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим ініціатива МВС анітрохи не дивує.

«Але Саакашвілі може сказати, що знімала інша людина, він же сам весь час в кадрі. І постраждає відеооператор або той, хто виставив. Дуже добре, коли губернатор цікавиться життям підрозділу. Тільки хлопців, в ідеалі, треба тепер звідти прибирати! Тому що вже пішли погрози їхнім родинам від сепаратистів. На кілька статей Кримінального кодексу тягне таке "кіно". Втім, військова прокуратура порушує справи і розслідує, чи не заявляючи публічно. А остаточне рішення виносить суд», - начебто заявив Андрій Лисенко.

Наразі спікер Адміністрації Президента України з питань АТО підозрює, що проти нього спрацювали «російські пропагандисти», які начебто «використали те, що залишилося від інтерв’ю, для створення та внесення розбрату у середовище українських високопосадовців».

«Скандалу не буде! Поява 10 лютого інтерв’ю зі мною у російському виданні «Новая газета» особисто для мене стало повною несподіванкою, оскільки записувалося ще 24 січня. Також здивував не повний обсяг, викривлена та акцентована на деякі питання його спрямованість. Чомусь спадає на думку, що матеріал спеціально «відлежувався» і опрацьовувався в редакції, чекаючи свого «зіркового» часу. Який наступив чомусь саме перед міжнародною конференцією з безпеки у Мюнхені. Там, де питання з протидії російській агресії проти України стоїть на першому місці.  Мабуть, не випадково російські пропагандисти напередодні такої визначної події використали те, що залишилося від інтерв’ю, для створення та внесення розбрату у середовище українських високопосадовців. Зокрема, у дусі КДБістських часів паралельно з інтерв’ю хтось навмисно запустив «качку» про начебто порушену кримінальну справу проти губернатора одещини Міхеїла Саакашвілі, про що я взагалі жодного слова не казав! А деякі ЗМІ поспішили без перевірки це розповсюдити, бо смажене і скандальне.

Вже називав приблизну суму, яку російська пропаганда виділяє для подібних інформаційних провокацій – 2 млрд. доларів щорічно. Це спокусливо для ФСБшних мурзілок, особливо в умовах падаючої економіки РФ. Тому закликаю всіх, хто може стати або вже став потенційною жертвою чорних піар атак з боку росіян, бути пильними та виваженими. Тільки в єдності та мудрості наша сила. Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!», - написав Андрій Лисенко.

«Детектор медіа» звернувся до редакції «Новой гезеты» з проханням прокоментувати заяву пана Лисенка.

Міхеїл Саакашвілі також зреагував на інтерв’ю Андрія Лисенка в «Новой газете» із повідомленням про розслідування щодо нього. Він вважає, що такі дії Міноборони, СБУ і МВС є відповіддю на проведення Антикорупційних форумів і його резонансні заяви щодо корупції. Він також пообіцяв зробити відповідну політичну заяву найближчим часом.

«Щось пан Лисенко, який підпорядковується безпосередньо відповідному підрозділу Адміністрації Президента України, згадав про це майже через місяць після того, як я розповів про важкі умови служби на блокпостах у Маріуполі. Більше того, кілька днів тому до Києва викликали керівника СБУ по Одеській області Батракова і доручили йому розслідувати всі проекти, що здійснюються нами в Одесі, такі як: Відкритий митний простір, Центр обслуговування громадян і Громадська приймальня, тим самим дуже інтенсивно зайнялися в БЕЗ МВС. Тобто одночасно СБУ, Міноборони і МВС отримали розпорядження зайнятися мною і нами. Нехай розслідують, чого немає, все одно не знайдуть. Думаю, це відповідь на наші Антикорупційні форуми і на те, що в найближчі дні наш рух збирається широко розгорнутися одночасно у всіх регіонах України, а також на заяву Айвараса Абромавічуса, яку в кулуарах влади чомусь приписали мені, хоча колишній міністр економіки і мій друг діяв цілком самостійно. Сумно, що вони розслідують те, що зробили ми і є досягненнями нашої команди замість того, щоб розслідувати те, чому в інших місцях не зроблено нічого. Злодійська шобла дуже погано мене знає, такими діями вони тільки зміцнюють мою рішучість боротися проти свавілля влади і за наведення порядку в Україні.

Зараз я перебуваю в Мюнхені, де з завтрашнього дня у мене почнуться зустрічі. Після закінчення Мюнхенської конференції з безпеки повернуся і зроблю відповідну політичну заяву після того, як обговорю ситуацію що склалася з нашою командою реформаторів. P.S. А що стосується блокпостів у Маріуполі, одеські волонтери на моє прохання виготовили нові сучасні контейнери і в найближчі дні ми їх повеземо до Маріуполя, щоб встановити на блокпостах», - написав Міхеїл Саакашвілі у Facebook.

 

Фото - ukraineunderattack.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду