В.о. «міністра інформації» «ДНР» наказала припинити мовлення українських телеканалів

В.о. «міністра інформації» «ДНР» наказала припинити мовлення українських телеканалів

9 Лютого 2016
1296
9 Лютого 2016
19:08

В.о. «міністра інформації» «ДНР» наказала припинити мовлення українських телеканалів

1296
Так звана «в.о. міністра інформації» терористичного утворення «ДНР» Олена Нікітіна підписала документ, яким вимагається від суб’єктів ринку телекомунікаційних послуг, пов’язаних із розповсюдженням ТБ-сигналу, припинити мовлення українських телеканалів.
В.о. «міністра інформації» «ДНР» наказала припинити мовлення українських телеканалів
В.о. «міністра інформації» «ДНР» наказала припинити мовлення українських телеканалів

Копію документу опублікував «Укрінформ».

Як зазначається в листі так званої «в.о. міністра інформації» «ДНР» Олени Нікітіної, «за оперативними даними, у найближчий час українською владою заплановано комплекс заходів з включення блоків інформації екстремістського характеру в сітку українських телеканалів, що мовлять на території ДНР (у тому числі тематичних - спортивних, дитячих, пізнавальних тощо)».

«З метою запобігання розповсюдженню матеріалів та інформації, що носять екстремістський характер, необхідно в строк до 10.02.2016 р. припинити мовлення телеканалів України, в тому числі вказаних у Додатку 1», - наказала «в.о. міністра інформації» «ДНР».

Вона також зазначає, що «міністерством інформації буде проводитися перевірка усіх суб'єктів ринку комунікацій на предмет виконання цієї вимоги».

До листа додано переліки телеканалів, які внесені у групи «Інформаційні» («Інтер», «Україна», НТН, СТБ та інші), «Розважальні» (К1, К2, «2+2» та інші), «Кіно», «Пізнавальні» (дитячі канали «ПлюсПлюс», «Піксель» та інші), «Спорт», «Музика», «Бізнес», «Тематичні». До переліку також включено як українські з «екстремістськими матеріалами» телеканали групи Viasat.

У січні так звана «в.о. міністра інформації» Олена Нікітіна, як повідомляє сайт її «відомства», провела низку зустрічей із журналістами у містах, що контролюються «ДНР», і вимагала підвищити «патріотичну і ідеологічну складову» та якість матеріалів.

Нагадаємо, ефірне мовлення українських телеканалів було відключено сепаратистами на підконтрольній їм території ще у 2014 році, і трансляцію вибірково вели деякі кабельні оператори. Минулого року в Міністерстві інформаційної політики повідомили, що планують на всіх діючих телевежах уздовж умовної межі Україною та самопроголошеними республіками  встановити «потужні теле- і радіоантени» для забезпечення мовлення у великих населених пунктах Донбасу, тимчасово окупованих терористами.  Водночас, лідери терористичної організації «ДНР» заявили, що не дозволять українській владі організувати мовлення українських телеканалів на підконтрольній їй території, і організують «війну сигналів», аби глушити сигнал з української сторони.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду