Міноборони підтверджує запуск у березні радіо для українських військових

Міноборони підтверджує запуск у березні радіо для українських військових

9 Лютого 2016
1370
9 Лютого 2016
18:13

Міноборони підтверджує запуск у березні радіо для українських військових

1370
Міністерство оборони України підтвердило плани запуску військового радіо 1 березня, що було анонсовано у грудні 2015 року.
Міноборони підтверджує запуск у березні радіо для українських військових
Міноборони підтверджує запуск у березні радіо для українських військових

Про це повідомив радник міністра оборони з публічних комунікацій Олексій Макухін, передають «Українські новини».

За його словами, цільовою аудиторією радіо будуть військові. Радіо транслюватиметься поки що в зоні антитерористичної операції на FM-хвилях, а також його можна буде послухати в будь-якому місті через інтернет.

Як повідомив Олексій Макухін, радіо зможуть слухати 30-40 тис. військових.

В ефірі радіо транслюватиметься музика, а також інші програми.

Нагадаємо, у грудні 2015 року стало відомо, що 1 березня 2016 року за підтримки американської громадської ініціативи в Україні заплановано початок роботи радіо для українських військових.

На твердження Міноборони, створення радіостанції є важливим для українських воїнів, оскільки на передовій вони страждають від інформаційного вакууму. «Радіостанція, у першу чергу, буде розважальною, 70% контенту радіостанції буде музика. Звісно, будуть новини, а також програми, розраховані на військових, тобто живий ефір, де можна буде передавати вітання, військові зможуть замовляти якусь музику, будуть бесіди з керівниками, волонтерами та іншими авторитетними людьми у військовій сфері», – розповів радник міністра Олексій Макухін.

Зокрема, планується ранкова програма на кшталт «польової пошти» і щоденні спеціалізовані програми - наприклад, бесіда з капеланом, бесіда з психологом, а ввечері – hard-talk із командуванням. Також планується випускати програми із корисними порадами для військових. Сітка мовлення лише створюється, тому ініціатива відкрита для пропозицій. Штат команди працюватиме з Києва і складатиметься як військових, так і з цивільних.

Як розповів радник міністра оборони, військове радіо максимально охоплюватиме території, де перебуваються українські військові.

Відносно FM-частот, які використовуватимуться, то деякі з них, за словами Олексія Макухіна, віддають приватні власники, які не можуть ними користуватися у зв’язку з тимчасовою окупацією територій на Донбасі. Нині проходить процедура їхнього юридичного переоформлення.

«Технічно передача контенту відбуватиметься через супутник, у FM- діапазоні, що дасть змогу максимально зручно всім бажаючим налаштовувати передавачі на цю хвилю і бути слухачами військового радіо», – повідомив керівник радіоcтанції, майор Сергій Телетицький.

Айзек Іган, директор польових операцій Spirit of America, повідомив, що робота над проектом тривала кілька місяців, і є відповіддю на те, що робить уряд США на підтримку України.

 

Фото - portal.lviv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1370
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду