На «Молодості» ГО «СУК» представить стрічки кінорежисерів-початківців

На «Молодості» ГО «СУК» представить стрічки кінорежисерів-початківців

23 Жовтня 2015
1001
23 Жовтня 2015
13:40

На «Молодості» ГО «СУК» представить стрічки кінорежисерів-початківців

1001
На «Молодості» ГО «СУК» представить стрічки кінорежисерів-початківців
На «Молодості» ГО «СУК» представить стрічки кінорежисерів-початківців

В рамках позаконкурсної програми КМКФ «Молодість» відбудеться спеціальний показ громадської організації «СУК» (Сучасне українське кіно). Як розповіли представники цього об'єднання кінематографістів у коментарі «Телекритиці», вони презентуватимуть сім короткометражних фільмів молодих українських авторів.

 

Серед тем, які близькі початківцям - документальний фільм-портет кобзаря, анімаційне відео, супергерой сучасної України, люди високого зросту і високого рівня бідності у соціумі, а також кохання.

 

Відкриває програму стрічка Антоніо Лукіча «Хто підставив Кіма Кузіна» (2014). Кінорежисер веде пошуки Кіма Кузіна, 4-мільярдну людину, яка від народження стала  символом усіх дітей СРСР.

 

Анімаційне музичне відео для гурту ТНМК - «Гупало Василь» (2015). При допомозі власної техніки анімування Сашко Даниленко створює українського супер-героя, який саме зараз так потрібен Україні.

 

Герой документального фільму-портрета Анни Лисун «Репатріот» (2015) - Юрко Фединський. Українець за походженням, він повернувся додому з США відроджувати кобзарські традиції в Україні: він не тільки грає, а й майструє інструменти зі своїми учнями.

 

«Бідні люди» (2015) Соломії Томащук - заручники любовного трикутника в забутому Богом селі. Хто залишиться жити, а кого чекає труна? Чим закінчиться таке кохання?

 

Комедія «У Манчестері йщов дощ» (2015) Валерії Кальченко та Антоніо Лукіча оповідає про життя Андрія. Він 207 сантиметрів на зріст, але це зовсім не головна його проблема.

 

Іронічний фільм Павла Острікова «Одкровення» (2015) - можливість для глядача зазирнути на знімальний майданчик та дізнатися про те, як створюється сучасне  українське кіно.

 

Стрічка «Qara» (2014) зафільмована режисером Новрузом Хікметом з непрофесійними акторами під час його короткого перебування на батьківщині - в Азербайджані.

 

Нагадаємо, «СУК» - команда молодих кінематографістів та медійників, які мають на меті «перетворити хаотичний кінематографічний процес в Україні на індустрію, що активно і цілеспрямовано розвивається та досягає нових рівнів естетичної і технічної якостей». Організація виступає як єдина платформа популяризації та підтримки молодих українських кінематографістів.

 

45-й КМКФ «Молодість» розпочинає роботу 24 жовтня. Покази сучасного українського кіно відбудуться 25 жовтня у кінотеатрі «Кронверк» та 29 жовтня у кінотеатрі «Київ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1001
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду