Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»

Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»

15 Жовтня 2015
2200
15 Жовтня 2015
17:20

Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»

2200
Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»
Михайло Іллєнко представить на «Молодості» фрагмент стрічки «Толока»

Український кінорежисер Михайло Іллєнко в рамках Київського міжнародного кінофестивалю (КМКФ) «Молодість» проведе презентацію свого  фільму «Толока». Про це він повідомив під час прес-конференції 15 жовтня за участі генерального директора КМКФ «Молодість» Андрія Халпахчі, голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка та координатора програм кінофестивалю Богдана Жука.

 

«Серед режисерів знайомити глядачів із частиною фільму не заведено, - сказав Михайло Іллєнко. - Однак виробництво стрічки після двох років роботи призупинене».

 

На даний час, повідомив він, фільм відзнято наполовину. Частину, в якій було задіяно актора Віталія Лінецького, який помер, буде перезнято.

 

Для показу кінорежисер обрав частину стрічки, у якій, за його словами, представлені центральні персонажі і стилістика. «Часом за трейлерами складається хибне враження про фільм, мені закидають, що він кліповий. Натомість це оповідальна кінокартина з простим і ясним сюжетом - услід за творами Тараса Шевченка», - додав він.

 

Нагадаємо, переможець третього пітчингу Держкіно фільм «Толока» увійшов до програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки.

 

Виробництво картини здійснює компанія ТОВ «Іллєнко фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

 

«Толока» Михайла Іллєнка - екранізація вірша Т. Шевченка «У тієї Катерини хата на помості...» приурочена до 200 річчя Кобзаря. Хата у фільмі - майже головна дійова особа.

 

Робота над стрічкою розпочалася у 2013-му році. Творці стрічки збирають кошти на неї через інтернет-платформу «Спільнокошт». На даний час зібрано понад 38 тис грн. з необхідних 2 млн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду